SEGRE

política

El PSC avisa que les resolucions sobiranistes 'contravenen' la sentència de TC

Ferran Pedret

El PSC avisa que les resolucions sobiranistes 'contravenen' la sentència de TCEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PSC ha presentat ja la seua petició de reconsideració a la Mesa del Parlament de l’admissió a tràmit de les propostes de resolució independentistes de JxSí i CUP, advertint que són un desenvolupament "implícit, però directe" de la resolució del 9N "contravé" la sentència del Constitucional.

Així ho ha explicat als passadissos de la Cambra catalana el portaveu adjunt del grup del PSC, Ferran Pedret, que ha deixat clar que, en cas que la Mesa rebutgi la petició de reconsideració, els socialistes participaran en el debat, però votaran en contra, i no es plantegen ara per ara "cap altre pas".

A més del PSC, també Ciutadans (C’s) i PPC tenen previst demanar a la Taula del Parlament que reconsideri l’admissió a tràmit de les propostes, per intentar evitar que siguin votades aquesta tarda.

Ahir a la nit, al final de la primera jornada del debat de política general, JxSí i la CUP van registrar proposades que parlen d’un referèndum "vinculant" a celebrar "com molt tard" el setembre del 2017, hi hagi o no acord amb l’Estat, i de crear un consell assessor i una comissió de seguiment per impulsar un "procés constituent" a Catalunya.

La petició de reconsideració del PSC al·ludeix a cinc propostes de resolució de JxSí i la CUP i recorda que tant José María Espejo-Saavedra (C’s) com David Pérez (PSC) van votar en contra en l’admissió a tràmit ahir per part de la Taula, on JxSí té majoria.

Els socialistes argumenten que "les propostes de resolució contenen preceptes que tenen relació implícita, però directa, amb la resolució del TC sobre la resolució independentista del 9 N i suposen, pel seu contingut substantiu, un eventual desenvolupament o desplegament de la mateixa".

Això suposa, agrega el PSC, "una clara contravenció de la sentència del TC" que va suspendre la resolució del 9 N, ja que de les propostes de resolució de JxSí i la CUP, adverteix, "es derivaria un canvi de l’ordenació jurídica i institucional mitjançant un procediment parlamentari inadequat" i "ignorarien absolutament els mecanismes de reforma estatutària i constitucional".

tracking