SEGRE

PANORAMA

Inés Arrimadas: “Molts moriran abans d’arribar a l’Arcàdia feliç”

Iceta diu a Puigdemont que el seu “país idíl·lic” no concorda amb la crisi social || Albiol carrega contra el president davant el “compromís” de l’Estat amb Catalunya

El cupaire Albert Botran conversa amb Inés Arrimadas durant el Debat de Política General.

El cupaire Albert Botran conversa amb Inés Arrimadas durant el Debat de Política General.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cap de l’oposició i líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, va criticar ahir el to “triomfalista” del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, durant el debat de política general i el va comparar amb el del PP de Mariano Rajoy. A més, va acusar Puigdemont de “calcar” el discurs de l’expresident Artur Mas i de no “connectar” amb la realitat dels catalans. “Tot el que va bé és perquè són molt bons i el que no és perquè Espanya ens roba. Poden ser autocrítics?”, va apuntar des del faristol de l’hemicicle.

La cap de files de la formació taronja va assegurar que l’Executiu està “tan centrat” amb la independència que està “desballestant” l’estat del benestar. “Moltes persones moriran esperant les promeses de l’Arcàdia feliç”, va etzibar mentre repassava les llistes d’espera de “deu anys” en els serveis públics.

La líder de C’s equipara el discurs “triomfalista” de Puigdemont amb el de Rajoy

A més, li va retreure la inversió que el Govern català fa en “ambaixades, lleis de desconnexió i xiringuitos polítics”, que segons ella demostra les prioritats de l’Executiu de Puigdemont. També va posar com a exemple que Catalunya tardaria deu anys a donar sortida a les llistes d’espera si no hi hagués més població que l’actual, mentre que altres comunitats podrien fer-ho en quatre anys.

Per la seua banda, el líder del PSC, Miquel Iceta, va assegurar que Puigdemont no fixa correctament les seues prioritats i se centra a descriure una Catalunya de somni mentre les necessitats socials augmenten: “El país idíl·lic que projecta no es correspon amb la greu crisi social.” En la seua rèplica en el debat, va lamentar que Carles Puigdemont no fes autocrítica perquè “el balanç real de la seua gestió demostra que no es treballa amb eficàcia per evitar la ruptura social” entre els ciutadans sense problemes econòmics i els que viuen al caire de l’exclusió.

Al seu torn, el coordinador del Partit Popular català, Xavier García Albiol, va qualificar de “farsa” el full de ruta independentista de Puigdemont, i el va contraposar al “compromís” de l’Estat amb Catalunya. Pel popular, el full de serveis del president és “un full en blanc” perquè no ha estat capaç d’aprovar més que una llei al Parlament. Així doncs, el va acusar de preocupar-se només per l’estelada i deixar “sola” Espanya ajudant els catalans.

El cupaire Albert Botran conversa amb Inés Arrimadas durant el Debat de Política General.

El cupaire Albert Botran conversa amb Inés Arrimadas durant el Debat de Política General.

tracking