SEGRE

política

Rajoy no posarà cap condició al PSOE per a la seua investidura

Defensa que fer noves eleccions seria un "disbarat"

El president del Govern en funcions

Rajoy assegura que no posarà cap condició al PSOE per a la seua investiduraEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dijous que no posarà cap condició al PSOE per acceptar la seua abstenció i poder ser així investit de nou com a cap de l’Executiu.

Rajoy ha garantit que no plantejarà cap condició en declaracions als periodistes abans de participar en la inauguració del XII Congrés de l’Advocacia ICA-Màlaga i en les quals ha recalcat que espera poder conversar sobre aquest assumpte amb el president de la gestora del PSOE, Javier Fernández.

El cap de l’Executiu en funcions, en plantejar-li si estaria disposat a acceptar una abstenció del PSOE sense garantia d’estabilitat, ha assenyalat que ell continua oferint en primer lloc un govern de coalició.

Però si això no és possible, ha explicat que està disposat a considerar "qualsevol possibilitat" perquè la prioritat és formar govern.

En conseqüència ha subratllat: "Jo no li demanaré cap condició. Ja en l’últim debat a les Corts vaig dir que el millor és un govern de coalició; si no volen, pactarem set o vuit grans assumptes; i, si no, almenys deixin-nos governar".

"Jo, sens dubte, no posaré cap condició. He llegit molt i veig que s’especula molt, però jo parlaré amb el senyor Fernández quan ell el desitgi i l’únic que li diré és que es necessita un govern a Espanya ràpidament", ha recalcat.

Rajoy ha confiat que aquest diàleg amb el PSOE sigui "a la celeritat més gran possible" i que es desenvolupi "amb absoluta franquesa" i ha insistit que el seu interlocutor és Javier Fernández perquè és la persona elegida pel PSOE de la mateixa forma que abans era Pedro Sánchez.

"Quan pugui, tindré una conversa amb ell per veure quin és el plantejament del PSOE, però crec que cal donar temps. Encara -ha afegit- tenim un temps encara que no massa, però fer noves eleccions és un disbarat".

tracking