SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA MASCLISTA

Mor degollada en mans de la parella davant d’una filla

De només 3 anys, mentre l’altra, de 2, dormia || L’home “se’n va anar tan content amb la policia”, segons veïns de la víctima

La dona assassinada i la seua parella.

La dona assassinada i la seua parella.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dona de 33 anys va ser degollada dimecres a la nit per la seua parella, de 32. Ho va fer amb una arma blanca en presència de la seua filla gran, de tres anys, mentre la petita, de dos, anys dormia. La subdelegada del Govern a Àvila, María Ángeles Ortega, que va confirmar que es tracta d’un nou cas de violència masclista que eleva a 33 assassinats a Espanya, va explicar que no existeixen denúncies prèvies per maltractaments, encara que sí que es té constància d’una “baralla” que no va ser denunciada.

Segons van explicar diversos veïns, la parella, que estava en tràmits de separació, havia començat a discutir en ple carrer. La dona estava més alterada mentre que el seu assassí es trobava “tranquil” i, segons els veïns, li deia que pugessin al pis. “Ella no volia pujar, però no li vaig donar importància”, va explicar una veïna. L’home va treure la dona a la terrassa i la va estar colpejant, mentre la víctima cridava al veí de dalt perquè l’auxiliés. Aquest va baixar per intentar ajudar, però ningú va obrir la porta. Poc després i amb la Guàrdia Civil també al lloc, l’home va obrir la porta i van poder entrar al domicili, on van trobar la dona morta i la filla gran de tots dos al lloc dels fets després d’haver presenciat l’escena i demanar durant l’agressió que el seu pare obrís la porta. Els agents de la Guàrdia Civil van detenir l’home sense que hi oposés resistència i, segons els veïns, “es va posar les mans al darrere perquè se l’emportessin i se’n va anar tan content, com si no hagués passat res”.

“Tant de bo José Bretón morís cremat com els meus fills”Ruth Ortiz, exdona de José Bretón, condemnat a 40 anys de presó per haver assassinat els seus fills Ruth i José el 2011, va assegurar ahir que si un dia li arribés la notícia que Bretón “ha mort, seria un alleujament, i el seu seria que morís cremat com els meus fills”. Ruth Ortiz va insistir que la vida de Bretón “era i és un infern, no està content amb res, mai ho va estar”. Avui es compleixen cinc anys de la desaparició dels petits i Ruth va assenyalar que, “si ell té fotos dels meus fills a la presó, no sé per a què. La seua mentida l’ha ficat tant en el seu paper que se l’ha cregut”.

tracking