SEGRE

Unes declaracions masclistes de Trump de 2005 dinamiten la seva campanya

Van ser gravades i el candidat s'hi referia a les dones amb un to extremadament vexatori

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un vídeo del candidat republicà a la Casa Blanca, Donald Trump, en què narra en una conversa privada com abusa de les dones des de la seva posició de poder s'ha convertit avui, a un mes de les eleccions, en un dels majors escàndols de la campanya presidencial als Estats Units.

L'enregistrament, que data de 2005 i que va divulgar aquest divendres 'The Washington Post', va forçar al magnat novaiorquès a oferir disculpes públiques després que diversos dirigents del Partit Republicà li donessin l'esquena i que els mitjans nord-americans divulguessin l'escàndol.

"M'atrauen les dones boniques automàticament. Les començo a besar, és com un imant, no puc ni esperar (...). I quan ets una celebritat et deixen fer el que vulguis, pots fer el que vulguis (...) . agafar-les pel cony. Pots fer de tot ", assegura Trump, que llavors ja estava casat amb Melània, en conversa privada amb el presentador Billy Bush.

Igual que Trump, Bush també s'ha disculpat i ha atribuït la seva actitud -de seguir-li el joc al magnat- a la seva immaduresa i joventut en aquell moment.

La conversa entre Trump i Billy Bush es desenvolupa a l'interior d'un autobús camí als estudis de televisió en què el magnat anava a participar al programa "Hollywood Access", de famosos i entreteniment.

A la seva arribada als estudis, Trump fa broma amb Bush sobre una presentadora que els està esperant fora de l'autobús: "La teva noia està molt bona (...). Em vaig prendre un Tic-Tac (un caramel de menta), no sigui a ser que em posi a besar-la".

Moments abans de tot això, a l'inici de la gravació, Trump narra la seva odissea amb una dona casada amb la qual va intentar anar a dormir encara que ella ho va rebutjar: "Em vaig llançar a buscar-la com si fos una gossa, me la vaig intentar follar, però no ho vaig aconseguir. Ja estava casada ".

Després explica amb menyspreu que se la va tornar a trobar al cap d'un temps i que tenia "els pits falsos" i havia "canviat totalment el seu aspecte".

A Trump li han caigut pals per tots els costats.

La seva oponent demòcrata, Hillary Clinton, ha estat una de les primeres a reaccionar: "això és un horror", però ha estat entre els republicans on s'ha desencadenat una autèntica tempesta.

L'escàndol fins i tot ha obligat a canviar la seva agenda per aquest dissabte, un dia marcat en el calendari de la campanya republicana perquè Trump tenia previst viatjar a Wisconsin i aparèixer al costat del president de la Cambra de Representants dels Estats Units, Paul Ryan, per primera vegada .

Ryan ha decidit treure Trump de l'acte i el magnat ha optat per quedar-se a Nova York preparant el debat presidencial d'aquest diumenge amb Clinton, que segurament li retraurà els seus comentaris masclistes.

"Estic indignat pel que he escoltat avui. A les dones se les ha de defensar i respectar, no objectivar. Espero que Trump tracti aquesta situació amb la seriositat que mereix i treballi per demostrar al país que respecta les dones molt més del que que suggereix aquesta gravació ", ha apuntat Ryan.

A més de Ryan, que ostenta el càrrec polític de major rang al país per la banda conservadora, han criticat Trump el president del Partit Republicà, Reince Priebus, i el líder de la majoria al Senat, Mitch McConnell.

Més dur ha estat el cop que ha arribat des de la mormona Utah, on el governador, Gary Herbert, ha retirat el seu suport a Trump i ha avisat que no té cap intenció de votar-lo a les eleccions de novembre.

"Les declaracions de Trump, a més d'ofensives, són menyspreables. Si bé no votaré Hillary Clinton, tampoc ho faré per Trump", ha apuntat Herbert.

També des d'Utah, l'exgovernador Jon Huntsman ha reclamat que Trump renunciï i que sigui el governador d'Indiana i aspirant republicà a vicepresident, Mike Pence, qui "lideri la candidatura".

No seria estrany que Clinton guanyi el proper 8 de novembre a la ultraconservadora Utah, estat en el qual Trump no desperta simpaties.

Davant la tempesta desfermada, Trump ha divulgat un vídeo al seu compte de Facebook en el qual s'ha disculpat, a la seva manera, pels comentaris.

"He dit i fet coses de les que em penedeixo, i les paraules publicades avui en un vídeo que té més d'una dècada són una d'elles (...). Ja ho he dit: em vaig equivocar i demano disculpes", ha dit Trump , que tot seguit ha citat els escàndols sexuals dels Clinton.

"Hi ha una gran diferència entre les paraules i les accions d'algunes persones. Bill Clinton ha abusat de dones i Hillary (Clinton) ha assetjat, atacat, avergonyit i intimidat les seves víctimes", ha afegit Trump en una declaració llegida.

Trump i Clinton es veuran les cares aquest diumenge a San Luis (Missouri) en un debat que promet més tensió, si és possible, que el del 26 de setembre.

L'actor Robert de Niro ha difòs un vídeo, després d'escoltar la gravació de les paraules de Trump, en les que diu que és un porc, un gos i que li donaria un cop de puny.

tracking