SEGRE

CATALUNYA SOBIRANISME

“Avui no hi ha cops d’Estat però encara hi ha involucions”

Carles Puigdemont demana als ajuntaments que posin l’espatlla en el referèndum || Encara que veu marge perquè l’Estat doni una resposta política a Catalunya

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, durant la clausura de l’assemblea de l’ACM.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, durant la clausura de l’assemblea de l’ACM.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va demanar ahir als ajuntaments que segueixin al costat del procés i defensin el referèndum davant de les “involucions” i “amenaces” de l’Estat. “Avui dia no hi ha cops d’Estat, però encara continuem tenint involucions que amenacen el que ja era clarament una amenaça directa a l’arquitectura institucional que s’estava construint. Avui en tenim d’altres, i des del món local i les institucions hem d’estar atents i no abaixar la guàrdia per defensar els valors fundacionals de qualsevol societat democràtica”, va apuntar a la clausura de la XVIII Assemblea de l’Associació Catalana de Municipis (ACM).

Va avisar els consistoris que serà necessària la seua participació per defensar el dret a decidir en els pròxims temps, “que seran intensos”. Va demanar als alcaldes que continuïn mostrant suport al procés “perquè quedi clar no només el compromís amb una manera de fer les coses, sinó en el sentit més profund de la defensa del dret a decidir del poble”.

Junqueras destaca que el Producte Interior Brut (PIB) català “creix per sobre del dèficit”

D’altra banda, en una entrevista al diari portuguès Expresso, considera que “hi ha marge” perquè l’Estat espanyol doni “una resposta política” a Catalunya, en al·lusió als plans de convocar un referèndum per al setembre del 2017.

Per la seua part, la portaveu de Junts pel Sí, Marta Rovira, va assegurar que el referèndum “mobilitzarà” els votants del no perquè tindrà la “cobertura legal” del Parlament i va fer una crida a ajuntaments i altres institucions a implicar-se per donar-li “un plus de legitimitat”.

Junqueras reivindica ERC davant els “immobilismes”El president d’ERC, Oriol Junqueras, va criticar ahir els comuns –BComú i Sí que es Pot– per ser immobilistes i va assegurar que “els que tenien l’oportunitat de canviar les coses han preferit no canviar-les”, per posar com a exemple l’acord de govern entre BComú i el PSC, assenyalant que els socialistes formen part de l’statu quo de Barcelona. En la seua intervenció a la conferència municipal del partit a Barcelona, Junqueras va reivindicar el paper d’Esquerra com a “força de transformació real” del país i va vaticinar que el millor que podria passar-li a Catalunya és que ERC ocupi llocs de responsabilitat perquè administren “excepcionalment bé”.Va carregar contra el que va definir com “reptes imposats pel PP i els tribunals” i va criticar que el Tribunal Constitucional (TC) hagi anul·lat la llei d’emergència habitacional del Parlament i la llei d’igualtat entre homes i dones. Va aprofitar aquesta intervenció per valorar la situació econòmica de Catalunya i va destacar que el PIB català “creix per sobre del dèficit”, la qual cosa provoca, segons ell, que el deute públic tingui menys incidència sobre l’economia. En aquest sentit, va lamentar la falta de dotació econòmica a Catalunya per part de l’Estat perquè, segons ell, es reben menys recursos dels que es mereix i necessita.

tracking