SEGRE

PANORAMA

Iceta no creu que hi hagi fractura si el PSC vota diferent al PSOE a la investidura

Pere Navarro defensa que “no pot ser que el PSOE sigui el PSOE d’Andalusia”

El primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, aquest divendres a Barcelona.

El primer secretari dels socialistes catalans, Miquel Iceta, aquest divendres a Barcelona.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El dirigent de la gestora va afirmar que no s’ha de defugir cap debat però va recordar que la posició del comitè federal “va ser clara” en el no a la investidura de Rajoy, i que ell se sent “còmode” en aquesta postura. I va assegurar a més haver notat que la tensió dins del partit ha baixat, a causa, segons ell, d’una militància que “estima el partit per sobre de líders” i la figura del president de la gestora, Javier Fernández, del qual va opinar que és una persona “de consens”, que gaudeix de “prestigi” i que és “molt admirada”.

?

madrid

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va afirmar ahir que el seu partit “treballa” perquè el PSOE mantingui la postura de no facilitar la investidura del candidat del PP, Mariano Rajoy, encara que si aquest fet canvia no creu que hi hagi un perill de fractura si els socialistes catalans voten diferent. Segons va indicar Iceta, no seria la primera vegada que PSC i PSOE voten diferent, tot i que va matisar que “continuarem treballant perquè tots els socialistes es mantinguin en la decisió que vam prendre i, per tant, que votin no”. Iceta va dir a més que la majoria dels militants estan en contra d’investir Rajoy i va proposar que “si hi ha dubtes no hi ha millor manera de comprovar-ho que amb una consulta”.

En aquest sentit, la candidata a les primàries del PSC, Núria Parlon, va insistir que fa falta que es revisin els protocols entre el PSC i el PSOE. Parlon va demanar que es faci “de manera tranquil·la” i va assegurar que així s’enfortirà la relació entre els dos partits. D’altra banda, l’exlíder del PSC i fins dissabte passat membre de l’Executiva del PSOE Pere Navarro, va fer una crida a construir ponts entre els socialistes de tot Espanya i evitar que només s’escolti la veu de la federació andalusa, liderada per Susana Díaz: “El que no pot ser és que el PSOE sigui el PSOE d’Andalusia.” Navarro va reclamar que el PSOE tingui un projecte comú que uneixi sensibilitats i identifiqui tots els territoris de l’Estat.

La gestora federal demana no decidir “des de la urgència ni la por”El portaveu adjunt del PSPV-PSOE a les Corts Valencianes i membre de la gestora del PSOE, José Muñoz, va defensar la importància d’obrir el debat sobre les diferents posicions existents al partit, però va subratllar que les decisions no s’han de prendre “ni des de la urgència ni des de la por”.

tracking