SEGRE

REGNE UNIT BREXIT

May suavitza el seu pla d’exigir llistes d’estrangers

Theresa May.

Theresa May.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern conservador de Theresa May es va veure ahir forçat a suavitzar el discurs i va dir que que no exigirà a les empreses britàniques que facin pública la seua relació de treballadors estrangers, mesura que havia estat llançada com a globus sonda al congrés del Partit Conservador de la setmana passada, segons van apuntar alguns mitjans. La iniciativa va ser rebutjada per destacats conservadors i membres de l’euròfob UKIP.

Steve Hilton, exassessor de l’exprimer ministre David Cameron i partidari del Brexit, va qualificar de “divisòria i repugnant” la proposta i la va comparar amb la iniciativa del candidat presidencial nord-americà Donald Trump de prohibir l’entrada de tots els musulmans als Estats Units. “Només falta tatuar-los números als avantbraços”, va manifestar. L’eurodiputat de l’UKIP Roger Helmer va denunciar que “si nosaltres haguéssim suggerit que les empreses han de facilitar llistes dels seus empleats estrangers, ens haurien dit feixistes”, va dir.

Per la seua part, la ministra d’Educació, Justine Greening, va assegurar que el Govern podria requerir encara aquesta informació, “però a títol confidencial i per identificar els sectors” que poden requerir en el futur mà d’obra britànica.

tracking