SEGRE

PARTITS POLÍTICA

Setmana clau per decidir sobre investidura o noves eleccions

El PSOE ha de debatre si decideix la via de l’abstenció a un govern del PP || Monedero assegura que el debat a Podem ha acabat al treure’s “les caretes” el PSOE

Cospedal, amb el líder PP català, Xavier García Albiol.

Cospedal, amb el líder PP català, Xavier García Albiol.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A tres setmanes perquè expiri el termini per a la investidura o hi hagi noves eleccions, la incògnita segueix estant al PSOE, que els propers dies podria anar aclarint els seus dubtes sobre una abstenció a una segona investidura de Mariano Rajoy, malgrat que aquest pas es podria aprofundir en la fractura del partit.

En els últims dies, el Partit Popular ha intentat treure una mica de pressió als socialistes que, a marxes forçades, miren de recompondre la unitat interna després del sisme submarí del comitè federal del cap de setmana passat.

Ha sigut el mateix Mariano Rajoy el que ha deixat clar que no imposarà condicions al PSOE per comptar amb la seua abstenció en una eventual investidura, i en cas que finalment aconsegueixi ser reelegit, ha promès treballar “dia a dia” per “guanyar-se la governabilitat”.

La direcció del partit podria decidir avui quan es convocarà el consell territorial i el comitè federal per debatre un nou rumb per la via de l’abstenció a un govern del Partit Popular.

Al seu torn, Javier Fernández, president de la gestora del PSOE, que fa una setmana es va marcar com a meta “sufocar l’incendi” que consumeix la formació, va reconèixer que el no al Partit Popular està en la medul·la dels militants “més fervorosos” encara que admet que, davant de la falta d’alternativa de govern, ara toca “un aterratge forçós”.

Per la seua banda, el fundador de Podem Juan Carlos Monedero va afirmar ahir que la “discussió” a la formació morada “ja ha acabat” perquè “per fi han caigut les caretes” al PSOE, s’han aclarit “els bàndols”, i el “partit de la corrupció”, el Partit Popular, rebrà el recolzament dels socialistes per governar.

tracking