SEGRE

POLÍTICA INVESTIDURA

La gestora del PSOE insta el PSC a acatar la seua posició amb Rajoy

La militància socialista suma un 70% de les firmes necessàries perquè el lideratge es renovi ja || El comitè federal no se celebrarà abans de les primàries catalanes

La gestora del PSOE es va reunir ahir a la seu del partit a Ferraz.

La gestora del PSOE es va reunir ahir a la seu del partit a Ferraz.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu de la gestora que dirigeix el PSOE, Mario Jiménez, va dir en relació amb la posició del PSC a una possible investidura del líder del PP, Mariano Rajoy, que els catalans “han d’enllaçar de manera coherent en la conformació de la posició del PSOE”.

Jiménez va restar importància a les manifestacions dels dos candidats a la primera secretaria del PSC, Miquel Iceta i Núria Parlon, avisant que els diputats catalans votaran no a Rajoy en qualsevol cas. Va explicar que una vegada es produeixi l’elecció del nou líder del PSC caldrà veure si la posició que manté és “congruent” amb la del PSOE.

El PSC de Lleida ja ha elegit els 19 delegats que seran presents a les primàries del partit

També va assegurar que de moment no hi ha una data tancada per convocar el comitè federal del partit que debatrà sobre un possible canvi de posició dels socialistes davant d’una investidura de Rajoy. Això sí, va explicar que “no té sentit” posar la data abans d’aquest dissabte, quan se celebraran les primàries del PSC.

Així mateix, a través de Twitter es va iniciar una recollida de firmes per tombar la gestora, que ja té el 70% de les necessàries, per convocar un congrés i eleccions primàries perquè la militància elegeixi un nou secretari general del PSOE.

D’altra banda, la gestora va decidir que Antonio Hernando continuï com a portaveu al Congrés, la qual cosa suposa que defensarà l’abstenció davant de Rajoy si el PSOE canvia el seu vot.

D’altra banda, la Mesa del Congrés estudia la possibilitat que si hi ha investidura de Rajoy el ple en el qual es debati sigui “més comprimit”.

Aquest acord, assenyala Parlon, ha d’incloure el reconeixement de Catalunya com a nació i de la plurinacionalitat d’Espanya, però no apunta què passaria si els catalans decideixen no ratificar aquest pacte.

Així mateix, aquest acord ha de contemplar un nou model de finançament que garanteixi prou “recursos per a Catalunya i “que inclogui la coresponsabilitat fiscal real”.

D’altra banda, l’assemblea de l’agrupació local del PSC va elegir ahir els delegats per al congrés nacional del partit. Són Àngel Ros, Tere Cunillera, Montse Mínguez, Fèlix Larrosa, Joan Gómez, Antoni Llevot, Dante Pérez, José Crespín, Judith Alcalá, Joan Manel Alès, Lluís Pere Alonso, Cristina Blázquez, Joan Antoni Boldú, Cristian Botija, Neus Brocal, José Luis Palacios, Carmina Pardo, Ricard Pons i Paquita Sanvicén.

Parlon aposta per eliminar la via canadencaLa candidata a primera secretària del PSC, Núria Parlon, va presentar diumenge un centenar de propostes i esmenes a la ponència política que el partit debatrà en el seu congrés. Entre els punts que vol modificar, Parlon substitueix l’apartat que incloïa la via canadenca per un nou redactat en el qual aposta per establir un nou contracte amb l’Estat “que pugui ser ratificat pels catalans a les urnes dins d’un procés amb totes les garanties democràtiques”.

tracking