SEGRE

POLÍTICA SOBIRANISME

Puigdemont convida l’Estat a negociar data, pregunta i condicions del referèndum

El PP diu “no, no i no” a l’oferta i avisa que compliran la llei amb “fermesa” || Pablo Iglesias, en un dinar amb el president, li trasllada que Podem votarà ‘no’ al suplicatori contra Homs pel 9-N

Puigdemont va regalar a Iglesias la biografia de Montserrat Roig ‘Con otros ojos’, de Betsabé Garcia.

Puigdemont va regalar a Iglesias la biografia de Montserrat Roig ‘Con otros ojos’, de Betsabé Garcia.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va convidar ahir el Govern central a negociar la data, les condicions i la pregunta del referèndum que planteja el Govern català i fins i tot que sotmeti a votació també la seua pròpia proposta, “que competeixi amb la de la independència”, sempre que s’hagi pactat igualment la manera d’interpretar i aplicar els resultats. Puigdemont va oferir una conferència en els esmorzars informatius d’Europa Press, en la qual va insistir que la reivindicació independentista catalana requereix una solució política i no es diluirà perquè no s’hi doni resposta. També va criticar la judicialització del procés constituent per part de l’Executiu de Rajoy, que “ho fia tot al treball dels fiscals i jutges”.

Per la seua part, el vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Casado, va respondre amb un “no, no i no” a l’oferta de Puigdemont i va recalcar que compliran la llei amb “fermesa”.

En l’acte, hi havia deu ambaixadors i també membres d’En Comú Podem i el PSOE

D’altra banda, el portaveu d’ERC, Sergi Sabrià, va avalar pactar el referèndum amb l’Estat si la pregunta és “clara i binària”.

D’altra banda, el líder de Podem, Pablo Iglesias, va dinar amb el president Puigdemont i li va garantir que el seu partit votarà en contra del suplicatori que el Tribunal Suprem demanarà al Congrés per poder obrir un procediment al diputat Francesc Homs per l’organització de la consulta del 9-N. El PP i C’s recolzaran el suplicatori i el PSOE encara no té presa la decisió. També li va traslladar el seu suport al dret a decidir.

Ribas va alertar, en aquest sentit, que no és el moment de plantejar possibles preguntes per al referèndum d’independència, sinó el de construir una majoria social a favor d’aquest.

En canvi, a la reunió no va assistir cap representant del Govern central en funcions de Mariano Rajoy, malgrat que la trobada se celebrava a la capital d’Espanya. Tanmateix, algunes fonts van apuntar que sí que van assistir a l’acte “segones files de La Moncloa”.

A banda dels representants de PDC i ERC, en el col·loqui també van participar el diputat d’En Comú Podem i secretari de la Mesa del Congrés Marcelo Expósito i l’exministre socialista Ángel Gabilondo.

L’oferta de Carles Puigdemont d’incloure una proposta de l’Estat en el referèndum que s’ha de celebrar el 2017 no la va escoltar cap membre del Partit Popular ni tampoc de Ciutadans.

Entre d’altres, van ser-hi presents el vicepresident primer, Lluís Corominas; la consellera de Presidència, Neus Munté, i el d’Afers Exteriors, Raül Romeva.

tracking