SEGRE

EUA ELECCIONS

Donald Trump declara la guerra als republicans per l’onada de crítiques

Acusa Paul Ryan, l’home del seu partit de més rang, de “feble” i “ineficaç” || Assegura que “s’ha alliberat dels grillons” que l’encadenaven a la formació

Imatge d’arxiu del candidat presidencial republicà, Donald Trump.

Imatge d’arxiu del candidat presidencial republicà, Donald Trump.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El candidat republicà a la Casa Blanca, Donald Trump, va intensificar ahir les seues crítiques contra el president de la Cambra de Representants, Paul Ryan, a qui va titllar de “feble” i “ineficaç” després del seu missatge als congressistes a favor de la “deslleialtat”.

Ryan va mantenir dilluns una conversa amb els seus companys de partit en la qual els va instar a centrar-se a mantenir la majoria a la Cambra de Representants. El republicà de més rang va reconèixer que no defensaria Trump en públic.

El magnat novaiorquès va lamentar a Twitter que hagi rebut “zero suport” per part de Ryan i altres legisladors, malgrat haver guanyat el segon debat televisat contra l’aspirant demòcrata a la Casa Blanca, l’exsecretària d’Estat Hillary Clinton. “El nostre molt dèbil i ineficaç líder, Paul Ryan, va realitzar una mala crida en la qual els seus membres (els congressistes) es van tornar bojos en la seua deslleialtat”, va lamentar, per assegurar tot seguit que s’ha tret els “grillons” que l’encadenaven a la formació.

El dubte ara gira al voltant de si Ryan trencarà definitivament amb Donald Trump i li retirarà el suport, tal com han fet altres dirigents com el senador John McCain. No en va, Clinton ja ha recollit el guant de la polèmica recordant que el president de la Cambra de Representants no s’ha desmarcat del candidat.

Segons l’última enquesta, divulgada per The Atlantic/PRRI, la candidata demòcrata compta amb un avantatge d’11 punts sobre el seu rival republicà. Fa tot just dos setmanes, la mateixa enquesta mostrava Clinton i Trump empatats al 43%.

Tanmateix, Clinton segueix a l’ull de l’huracà per l’escàndol dels seus correus electrònics comprometedors. Segons un publicat ahir per Wikileaks, l’exsecretària d’Estat i candidata demòcrata va afirmar que l’Aràbia Saudita i Qatar “donen suport financer i logístic de forma clandestina” al grup jihadista Estat Islàmic.

En el correu, datat el 17 d’agost i enviat al seu cap de campanya, John Podesta, demana “utilitzar eines diplomàtiques i d’Intel·ligència tradicionals per pressionar Qatar i l’Aràbia Saudita”.

tracking