SEGRE

CONFLICTE TENSIÓ DIPLOMÀTICA

Putin suspèn una visita a París per les tensions amb Hollande per la crisi siriana

Avions russos reprenen els atacs a Alep

Imatge d’un edifici sirià esfondrat pels combats.

Imatge d’un edifici sirià esfondrat pels combats.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president rus, Vladímir Putin, va anul·lar ahir el viatge que tenia previst efectuar la setmana vinent a París, després que el seu homòleg francès, François Hollande, li imposés parlar únicament de la situació a Síria, un conflicte que ha elevat la tensió diplomàtica entre els dos països.

Moscou va prendre la iniciativa d’ajornar sine die un viatge de caràcter privat a la capital francesa, en el qual Putin tenia previst inaugurar el temple ortodox més gran de França.

França critica Moscou pel seu veto a l’ONU d’una proposició gal·la d’alto el foc a Alep

Ho va fer davant dels dubtes que aquest viatge suscitava en l’administració socialista francesa, pocs dies després que el veto rus al Consell de Seguretat de l’ONU tirés per terra una resolució gal·la d’alto el foc a la ciutat siriana d’Alep.

Preocupat perquè el viatge pogués ser interpretat com un suport a Putin, l’Elisi havia reduït tot contacte entre presidents a una entrevista sobre Síria, una cosa que Moscou considerava poc adequada.

Hollande va mostrar el cap de setmana passat els seus dubtes sobre la conveniència de rebre Putin mentre civils sirians segueixen morint a Alep víctimes dels bombardejos del règim de Bashar al-Assad amb el suport de Rússia. “Si el rebo serà per dir-li que és inacceptable, que és perjudicial per a la imatge de Rússia”, va afirmar el president francès a la televisió TMC.

Mentrestant, caces de la Força Aèria russa van reprendre ahir els intensos bombardejos a les zones controlades per rebels a l’est d’Alep, segons va informar l’Observatori Sirià per als Drets Humans i un responsable rebel.

Metges Sense Fronteres va denunciar que els bombardejos a Alep han deixat només onze ambulàncies per atendre els 250.000 habitants amb què compta la ciutat siriana.

tracking