SEGRE

POLÍTICA PARTITS

ERC admet compartir grup a l’Eurocambra amb el Partit Demòcrata

Tremosa deixaria l’associació amb els liberals

Terricabras, Tremosa i Ernest Urtasun, a Brussel·les.

Terricabras, Tremosa i Ernest Urtasun, a Brussel·les.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director de l’Aliança Lliure Europea (ALE), Günther Dauwen, veuria amb bons ulls que el PDECat abandonés els liberals europeus per afegir-se al grup d’ERC al Parlament Europeu. “La família de regionalistes i nacionalistes seria més homogènia i consistent i això podria ajudar a reforçar el nostre missatge”, va defensar Dauwen. “Si es rebés una petició oficial de l’antiga Convergència”, Dauwen està convençut que Esquerra no s’hi oposaria. “Si la sensació general és que això ajudaria a promoure i a fer progressar el procés català, estic segur que es podria esperar una decisió positiva”, va assegurar el director de l’ALE, la formació europea que ERC comparteix amb 44 partits més.

El PDC s’està replantejant la seua continuïtat a l’Aliança dels Liberals i Demòcrates per Europa (ALDE) –de la qual la coordinadora general, Marta Pascal, és vicepresidenta– després de l’entrada de Ciutadans i UPyD. “No estic a gust en aquest grup i espero que el nou partit, donant veu a les seues bases, pugui pronunciar-se ben aviat i de forma clara sobre la seua permanència”, es va queixar l’eurodiputat convergent, Ramon Tremosa. “No és compatible” que un PDECat que “es defineix com a independentista i republicà” formi part d’un grup que “vota seguint les instruccions de C’s, marca blanca del PP”, va advertir.

El PDECat veu incompatible ser independentista i compartir grup a Brussel·les amb Ciutadans

En aquest sentit, l’eurodiputat d’ERC i president del grup de l’ALE a l’Eurocambra, Josep Maria Terricabras, va veure “una certa lògica política” a compartir grup amb el PDECAt. “Estaríem encantats de rebre un altre representant del Parlament Europeu que està a favor no només de l’autodeterminació i la sobirania, sinó de la independència de Catalunya”, va assegurar.

tracking