SEGRE

EUA ELECCIONS

Obama critica els republicans per “trigar tant” a repudiar Trump

El president dels EUA creu que el polèmic candidat no serveix ni per treballar en un 7-Eleven || L’ONU el veu com un “perill” des del punt de vista internacional

Obama va participar ahir en un acte a favor de Hillary Clinton.

Obama va participar ahir en un acte a favor de Hillary Clinton.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president dels EUA, Barack Obama, va dir ahir que “no té sentit” que molts republicans condemnin els comentaris sobre les dones de Donald Trump però segueixin donant suport a la seua candidatura presidencial, ni tampoc per què d’altres han “trigat tant” a deixar de donar-li suport atesos els seus insults a les minories. “(Trump) diu coses que ningú consideraria tolerables per part d’algú que estigués fent una entrevista per a una feina a (la cadena de botigues) 7-Eleven”, va afirmar Obama en un míting a favor de la candidata demòcrata, Hillary Clinton, a Greensboro (Carolina del Nord).

El mandatari, que ja va condemnar aquest diumenge les paraules de Donald Trump en un vídeo del 2005 filtrat a la premsa divendres passat, en el qual feia comentaris lascius i denigrants sobre les dones, va assegurar que “no cal ser un marit, o espòs, o pare, per escoltar el que vam escoltar fa uns dies i dir que no està bé”. “Només cal ser un ésser humà decent”, va subratllar.

Obama va denunciar les manifestacions de Trump en un vídeo del 2005 filtrat la setmana passada

Pel que fa als molts republicans que en els últims dies han deixat de donar suport a Trump, Obama es va preguntar “per què han trigat tant a distanciar-se del magnat”. “Es veia venir, fa molt de temps que diu coses realment horribles. Jo ara tinc 55 anys i em costa canviar, sé que amb 70 anys (l’edat de Trump) serà encara més difícil”, va indicar.

Obama va insistir que Trump “no està capacitat” per ser president i va condemnar que “enmig d’un debat amenacés de posar a la presó la seua oponent, sense judici”, o que “celebri la interferència russa en el procés electoral” nord-americà, perquè això amenaça “la tolerància i el degut procés”.

Les crítiques sobre l’eventual elecció del candidat republicà van traspassar les fronteres dels EUA. L’alt comissariat de l’ONU per als Drets Humans, Zeid Ra’ad al-Hussein, va assegurar que la victòria de Trump seria perillosa “des del punt de vista internacional” per les seues declaracions recolzant l’ús de la tortura o criticant les comunitats vulnerables.

tracking