SEGRE

METEOROLOGIA SUCCESSOS

Un temporal provoca un mort i desferma el caos viari al

Pluges de 200 litres, rècord en vint anys, tallen l’N-II, l’autopista i la via fèrria

El temporal de pluja al Maresme va provocar ahir el desbordament de la riera de Vilassar de Mar.

El temporal de pluja al Maresme va provocar ahir el desbordament de la riera de Vilassar de Mar.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El temporal que va afectar ahir a la tarda el Maresme, amb pluges de rècord, va causar un mort a Vilassar de Mar. Es tracta d’una persona que va ser localitzada a uns metres d’un cotxe embarrancat sota un pont a la riera de Cabrils, segons van confirmar ahir a la nit fonts de Protecció Civil. Quan els serveis d’emergència van trobar el vehicle buit van començar a buscar per la zona els possibles ocupants. Cap a les 21.30 hores van trobar el cos sense vida a pocs metres del cotxe i els Mossos d’Esquadra van obrir una investigació per aclarir les causes de la mort. Protecció Civil mantenia ahir a la nit activada la fase d’alerta del pla Inuncat per la força del temporal que va assolar el Maresme.

La pluja caiguda en gran part de Catalunya es va concentrar amb força en aquesta comarca, en especial a Vilassar i Premià de Mar. Segons fonts dels Bombers, a Cabrils van caure fins a 204,7 litres per metre quadrat, 190 litres a Vilassar de Mar i fins a 132 a Premià de Mar, quantitats en alguns casos de rècord de precipitació en els últims vint anys.

La carretera N-II entre Vilassar de Mar i el Masnou va quedar tallada des de poc abans de les set de la tarda i també l’autopista.

Les precipitacions van afectar de la mateixa manera la línia R1 de Rodalies de Renfe entre el Masnou i Mataró i el servei també es va haver d’interrompre. El telèfon d’emergències 112 va rebre ahir a la tarda més de 600 trucades a causa del temporal, la gran majoria al Maresme.

tracking