SEGRE

TRIBUNALS

Correa revela que Bárcenas va manipular contractes amb Foment i Medi Ambient

Concreta quines empreses eren les que es dirigien a ell per obtenir aquests contractes a canvi de comissions i ha citat a OHL, Dragados i al grup ACS

Correa revela que Bárcenas va manipular contractes amb Foment i Medi Ambient

Correa revela que Bárcenas va manipular contractes amb Foment i Medi Ambient

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El capitost de Gürtel, Francisco Correa, ha revelat que eren "diversos" els ministeris en els quals l’extresorer Luis Bárcenas feia gestions per aconseguir adjudicacions d’obres sol·licitades per Francisco Correa i, en concret, ha apuntat els de Foment i Medi Ambient.

En la segona jornada de la seua declaració, Correa ha especificat, a preguntes de la fiscal Concepción Sabadell, en quins ministeris es feien aquestes gestions després que ahir expliqués que Bárcenas s’encarregava, a canvi d’una comissió d’entre el 2 i el 3 %, d’aconseguir les adjudicacions que li sol·licitaven a ell empresaris per a obres en carreteres, autopistes, AVE o medi ambient.

També ha concretat quines empreses eren les que es dirigien a ell per obtenir aquests contractes a canvi de comissions i ha citat a OHL, Dragdos i al grup ACS. Aquesta última empresa ha reaccionat de forma immediata per negar aquesta afirmació i ha anunciat que interposarà una querella contra Correa.

Segons la versió que va oferir ahir, la relació de la trama Gürtel amb el PP es va circumscriure a l’època de l’expresident José María Aznar, pel que al capdavant d’aquests ministeris es trobarien Francisco Álvarez Cascos (Foment) i Jaume Matas (Medi Ambient), si bé la fiscal no li ha preguntat si recordava qui ocupava llavors aquests càrrecs.

El que avui ha volgut també aclarir és que la ruptura que es va produir amb l’arribada del president Mariano Rajoy no va ser perquè hi hagués mala relació amb el número dos de la trama, Pablo Crespo, com va dir ahir, sinó perquè va contractar un exassessor d’Aznar" que tenia "problemes greus amb Mariano Rajoy i moltes persones del PP".

"No deixem de treballar en el PP perquè va entrar Rajoy i va marxar Aznar, sinó perquè vaig contractar Antonio Cámara, secretari personal d’Aznar", ha insistit després d’afirmar que avui ha dormit malament per aquest error.

Es dóna la circumstància que Cámara està sent jutjat pel cas de les targetes black a la mateixa seu de l’Audiència Nacional a San Fernando de Henares en la qual  es jutja Gürtel.

Correa ha explicat que va ser el gendre d’Aznar, Alejandro Agag, que li va comunicar que el seu sogre volia que Cámara treballés en les seues empreses.

Quant a Cascos, que es troba entre els testimonis cridats a declarar en aquest macrojudici, poc abans d’assenyalar-lo indirectament per les "martingales" amb Foment, ha desmentit que les inicials "PAC" que apareixen en un apunt comptable de la caixa b de Gürtel en concepte de beneficis d’una campanya electoral corresponguin a "Paco Cascos".

Ha assegurat que "PAC" podia tractar-se d’ell mateix, "Paco Correa", o fins i tot d’una "gratificació" per al número 2 de Gürtel, Pablo Crespo.

Als Quals sí ha reconegut sense dubtar com beneficiats per comissions per aquesta campanya, ha estat a "LB" com Bárcenas, a "JS" com l’exalcalde Jesús Sepúlveda, a "JM" com l’exdiputat Jesús Merino, i "GG" com l’exregidor d’Estepona (Màlaga) Ricardo Galeote, i sobre les inicials "LM" ha precisat que no creia que es tractés de l’acusat Luis de Miguel, arquitecte financer de la trama.

Aquests diners es van correspondre a un repartiment de la publicitat d’una campanya electoral del PP que es va adjudicar a la seua empresa Rialgreen. "El repartim amb persones que treballaven en el PP" perquè "li van recolzar" en la campanya, ha dit.

"Sempre vaig ser molt generós", ha assegurat tot seguit, a la qual cosa ha afegit que ell tenia "una gran amistat" amb aquestes persones.

Com a exemple d’aquesta generositat, i no perquè volgués aconseguir contractes dels seus ajuntaments, ha detallat els pagaments en metàl·lic, viatges, vestits, festes d’aniversari, cotxes i abonaments de futbol que va regalar als exalcaldes de Majadahonda i Pozuelo Guillermo Ortega i Jesús Sepúlveda, aquest últim exmarit d’Ana Mato.

Avui ha revelat que van ser tres cotxes els que li va donar a Sepúlveda (dos Range Rover i un Jaguar) i que a Ortega li va regalar abonaments a l’Atlético de Madrid, a l’estadi del qual s’ha vantat de tenir "com 25 llotges" i que els regalava "com el president del Reial Madrid regala un munt de llotges".

Correa, que ha aprofitat la seua intervenció per exculpar la seua exdona i manifestar també que se sentia "còmode" amb la seua declaració, ha acabat avui de contestar a les preguntes de la fiscal i dilluns vinent només farà el mateix amb les de l’acusació del PSOE de València del seu advocat.

Després de més de tres hores declarant avui i unes altres set ahir, un Correa que ha insistit que està fent un "esforç impressionant" a col·laborar amb la Fiscalia, encara ha tingut forces per demanar al tribunal si podia "dir quatre coses" més, però el magistrat president l’ha tallat: "Hem acabat".

tracking