SEGRE

SUCCESSOS

El balanç provisional xifra en 546 els morts a Haití per l’huracà Matthew

Les autoritats admeten, tanmateix, que la xifra pot ser més gran a causa que continuen sense tenir contacte amb algunes localitats encara incomunicades

El balanç provisional xifra en 546 els morts a Haití per l’huracà Matthew

El balanç provisional xifra en 546 els morts a Haití per l’huracà Matthew

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un balanç provisional donat a conèixer avui per la Protecció Civil d’Haití va xifrar en 546 el número de morts al país per l’huracà Matthew, que va deixar 128 desapareguts i 175.000 desplaçats.

Les autoritats admeten, tanmateix, que la xifra pot ser més gran a causa que continuen sense tenir contacte amb algunes localitats encara incomunicades després de l’huracà, l’ull del qual va tocar terra el passat 4 d’octubre a l’oest d’Haití.

Fonts d’organismes de socors i autoritats locals asseguraven tres dia després del pas de Matthew que les víctimes mortals sobrepassen les 800 persones, i l’ONU va advertir el dimecres que la xifra oficial continuarà augmentant encara que no creu que arribi al miler.

Matthew va afectar a 2,1 milions de persones, de les quals 1,4 milions, entre elles 592.581 nens, necessiten assistència humanitària, va precisar l’Oficina de l’ONU per a la Coordinació d’Assumptes Humanitaris (OCHA).

D’acord amb aquesta organització, 750.000 persones, incloent 315.000 nens, necessiten amb urgència ajuda humanitària per a la pròxims tres mesos a causa de l’huracà, que va provocar danys a unes 300 escoles i moltes d’altres s’han convertit en albergs temporals, per la qual cosa 106.250 nens perdran classes

Pel seu costat, les autoritats d’Haití continua els seus esforços per normalitzar les zones devastades per l’huracà, mentre persisteixen les dificultats per a milers d’afectats queurgeixen d’aliments i medicines.

Una de les grans preocupacions del Govern local i organismes internacionals és un rebrot del còlera després del cicló, que ha provocat a Haití, segons l’ONU, la pitjor crisi humanitària després del sisme de 2010 que va deixar uns 300.000 morts.

D’acord amb l’ONU, Matthew planteja un risc d’un augment en el nombre d’afectats de còlera, malaltia que ha segat la vida de 20 persones després del pas de l’huracà, quan s’han reportat 510 casos.

L’huracà va obligar a les autoritats electorals a ajornar els comicis generals previstos per al 9 d’octubre i fins el moment encara no s’ha fixat una nova data.

tracking