SEGRE

METEOROLOGIA SUCCESSOS

La zona on va morir un conductor a Vilassar tenia prohibit l’accés

Es manté l’alerta pel temporal de pluges

Els equips d’emergència, a la riera de Cabrils aquest dimecres a la nit.

Els equips d’emergència, a la riera de Cabrils aquest dimecres a la nit.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La zona de la riera de Cabrils al seu pas per Vilassar de Mar, on un conductor va morir aquest dimecres al veure’s arrossegat per la riuada, tenia l’accés prohibit per les pluges, segons van informar ahir fonts de l’ajuntament. A causa de les fortes pluges, el consistori va tallar tots els carrers d’accés a la riera amb cinta, i la víctima podria haver-se saltat l’esmentada senyalització. El conductor, veí de Mataró, va ser arrossegat amb el seu cotxe per la riuada fins que el vehicle es va encastar en un pont.

El conseller d’Interior de la Generalitat, Jordi Jané, va reclamar a la ciutadania que compleixi la prohibició de passar quan hi ha zones inundades, perquè les conseqüències poden ser “fatals”. El conseller va agrair el treball als equips d’emergència que van treballar en el municipi i va demanar que “ningú minimitzi mai el risc i que s’atengui a les emergències”. L’ajuntament de Vilassar de Mar, per la seua banda, va decretar dos dies de dol oficial –ahir i avui– per la mort del conductor arrossegat per les pluges torrencials.

El conseller Jané reclama que es compleixi la prohibició de passar quan hi ha zones inundades

D’altra banda, Protecció Civil manté l’alerta del pla Inuncat pel risc d’inundacions. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) va registrar ahir pluges intenses en punts del Baix Empordà, on va destacar la Bisbal d’Empordà, amb 30 litres per metre quadrat en trenta minuts, mentre que el màxim registre es va produir a Cabrils, amb 220 litres en vint-i-quatre hores. Vilassar de Mar, Premià de Mar i Mataró van ser els municipis més afectats pel temporal, segons va assenyalar Protecció Civil, que va indicar que la majoria de les incidències es va donar per acumulació d’aigua, inundacions de baixos, filtracions, incidències en les clavegueres i rescats de vehicles.

tracking