SEGRE

EUA ELECCIONS

Trump s’enfronta a noves acusacions d’abús sexual

Dos dones asseguren que les va tocar de forma inapropiada || Clinton es vanta de la “desesperació” del candidat republicà

Trump, durant el segon debat presidencial a Saint Louis.

Trump, durant el segon debat presidencial a Saint Louis.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dies després de l’aparició d’un vídeo en el qual Donald Trump presumia d’abusar de les dones, algunes de les presumptes víctimes van donar ahir el seu testimoni i es van endinsar en l’escàndol més gran ocorregut a la campanya presidencial nord-americana. Les dones van denunciar abusos ocorreguts des dels anys 80 del segle passat fins al 2005, quatre episodis qualificats de “ficticis” per la campanya de Trump, els advocats del qual van convidar a rectificar els mitjans de comunicació que els van difondre. The New York Times va recollir el testimoni de dos de les dones, Jessica Leeds i Rachel Crooks, que van denunciar els abusos del candidat presidencial republicà. Leeds assegura que Trump li va tocar els pits i va intentar pujar-li la mà per la faldilla a començaments dels 80, mentre que Crooks, recepcionista a la Torre Trump, diu que el magnat la va besar als llavis de forma forçada el 2005. Trump va desmentir les informacions i membres del seu equip de campanya les van qualificar de “ficcions”. El candidat republicà, a més, va acusar el rotatiu novaiorquès i la revista People de fabricar denúncies falses en contra seu. Els advocats del magnat van convidar The New York Times a retirar l’article, rectificar i demanar perdó o, altrament, interposaran una demanda en contra seu.

La primera dama dels EUA, Michelle Obama, per la seua banda, va instar tots els ciutadans a dir “prou” davant de l’“intolerable” tracte cap a les dones de Trump, perquè “no és una cosa normal” ni es pot continuar ignorant. Michelle Obama, en un discurs molt crític cap a Trump durant un míting a favor de la candidata demòcrata a la Casa Blanca, Hillary Clinton, a Manchester (New Hampshire), va dir que els homes “realment forts” i poderosos “no necessiten menystenir les dones”.

Michelle Obama insta a dir “prou” a Donald Trump per l’“intolerable” tracte a les dones

D’altra banda, Clinton es va vantar ahir de la “desesperació” del seu rival des que divendres passat va sortir a la llum un enregistrament amb comentaris masclistes que li han valgut el cop de porta de la cúpula republicana.

tracking