SEGRE

POLÍTICA

Puigdemont: "No hi haurà tribunals ni legalitats" que frenin el poble català

El president ha recordat que també hi va haver una legalitat darrere de l’afusellament de Companys

Puigdemont:

Puigdemont: "No hi haurà tribunals ni legalitats" que frenin el poble català

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha avisat avui que "no hi haurà tribunals ni legalitats" que frenin el poble català per "assumir les quotes de llibertat que es proposi".

Puigdemont ha realitzat aquesta afirmació després de participar en l’ofrena floral amb motiu del 76 aniversari de l’afusellament del llavors president de la Generalitat Lluis Companys en el Fossar de la Pedrera, al cementiri barceloní de Montjuïc.

El president ha recordat que també hi va haver una legalitat darrere de l’afusellament de Companys, que ha recordat que va ser l’únic president escollit democràticament que va morir "assassinat" durant l’època de la Segunda Guerra Mundial a Europa.

"Cap dels vestigis d’aquesta legalitat que va permetre aquesta detenció, aquest judici i aquest assassinat, cap dels rastres de la legalitat que ho va permetre, no impediran que el poble de Catalunya, aquest mateix poble de Catalunya al qual va servir Companys, pugui assumir les quotes de llibertat que es proposi", ha recalcat.

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha recordat que aquesta setmana la cambra catalana debatrà diverses iniciatives per demanar que es declarin nuls els judicis sumaríssims del franquisme, i ha reclamat l’Estat que demani perdó per l’afusellament de Companys.

"Tenim que fer-ho i aconseguir-ho perquè un poble, un país, no pot ser just si no ha fet justícia amb les seues víctimes", ha resolt Forcadell, a qui el públic ha corejat: "tots som Carme", quan ha deixat el micròfon.

També ha intervingut després de l’ofrena, per segona vegada en aquest matí, el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, que ha subratllat el compromís de Companys amb Catalunya.

tracking