SEGRE

METEOROLOGIA SUCCESSOS

El temporal de pluges deixa 300 litres al Maresme

Catalunya registra les precipitacions més abundants de l’any

Un surfista passa davant d’un cotxe a la platja de Vilassar de Mar.

Un surfista passa davant d’un cotxe a la platja de Vilassar de Mar.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El temporal dels últims tres dies a Catalunya va deixar registres espectaculars de fins a 300 litres al Maresme (290,4 a Vilassar de Mar i 256,5 a Cabrils) i superiors als 100 litres en nombrosos municipis de l’Empordà, el Gironès, la Selva i el Vallès Oriental.

Pel que fa a l’interior de les Terres del Ebre i en alguns llocs de Ponent, l’episodi va ser bastant menys intens i va deixar pluges molt més exigües, en alguns casos de menys de 10 litres. Tot i així, segons indiquen dades del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), es tracta de l’episodi de pluja més important de l’any i supera el que es va registrar entre els dies 3 i 6 d’abril.

Per trobar un temporal de pluja més abundant en el conjunt de Catalunya, s’ha de retrocedir pràcticament un any, fins a principis de novembre del 2015, quan un temporal de pluja va deixar més de 50 litres a la majoria de comarques catalanes. Paral·lelament, la precipitació va ser en forma de neu a les cotes més altes del Pirineu.

Si bé entre dimecres i dijous la neu va caure a partir de la cota dels 2.500 metres, divendres a la matinada la cota de neu ja va retrocedir fins a uns 2.000-2.200 metres en el sector occidental del Pirineu català. Destaquen els dotze centímetres de neu a les cotes més altes d’Espot, els vuit centímetres de Salòria, la Bonaigua i Certascan, o els set centímetres de Lac Redon.

tracking