SEGRE

SUCCESSOS

Un terratrèmol de 5,3 graus amb nombroses rèpliques sacseja el nord-oest de Grècia

Encara que no hi ha hagut informacions sobre danys personals, molts ciutadans a tota la regió d’Épiro han pernoctat a la intempèrie

Un terratrèmol de 5,3 graus amb nombroses rèpliques sacseja el nord-oest de Grècia

Un terratrèmol de 5,3 graus amb nombroses rèpliques sacseja el nord-oest de Grècia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un terratrèmol de 5,3 graus en l’escala de Richter va sacsejar ahir a la nit la comarca entorn de la ciutat d’Ioannina, al nord-oest de Grècia, sense causar víctimes encara que sí alguns danys en edificis.

Segons va informar l’Institut de Geodinàmica d’Atenes, el sisme principal va tenir lloc a les 23.14 hora local (20.00 GMT) i des d’aleshores hi ha hagut almenys 82 rèpliques amb una intensitat de fins 4,9 graus.

La tremolor, que es va sentir a tota la regió, va causar alguns danys a les façanes d’edificis i d’esglésies.

Encara que no hi ha hagut informacions sobre danys personals, molts ciutadans a tota la regió d’Épiro han pernoctat a la intempèrie.

Els bombers, la policia i les ambulàncies de tota la regió continuen en alerta en vista de la intensa activitat sísmica.

En declaracions a la cadena privada de televisió Skai, el president de l’organisme de control i protecció sísmica, Efthimios Lekkas, ha demanat aquest matí als habitants d’Ioannina que es mantinguin allunyats de tots els edificis que no compleixen les regulacions contra terratrèmols ja que l’activitat continua sent intensa.

A part d’a Ioannina, el sisme es va sentir sobretot a Corfú, Preveza i Artá, en l’extrem occidental de Grècia, però també en algunes zones de la comarca de Salònica, al nord-est.

tracking