SEGRE

POLíTICA

La Fiscalia es querellarà contra Forcadell per desobediència

Madrigal ordena al fiscal en cap de Catalunya que formuli acusació davant del TSJC

La Fiscalia es querellarà contra Forcadell per desobediència

La Fiscalia es querellarà contra Forcadell per desobediència

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fiscal general de l’Estat, Consuelo Madrigal, ha ordenat a la fiscalia catalana que es querelli contra Carme Forcadell, presidenta del Parlament, per prevaricació i desobediència al Tribunal Constitucional (TC).

El mateix Constitucional va decidir per unanimitat el passat dia 6 d’octubre deduir testimoni contra la política catalana per un possible delicte de desobediència de la seua anul·lació de les resolucions independentistes del Parlament.

La fiscal de l’Estat ha assumit aquesta denúncia i ha ordenat al fiscal en cap de Catalunya, José María Romero de Tejada, que formuli acusació davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya davant del qual hi ha aforada Forcadell.

El ple del Tribunal Constitucional va aprovar per unanimitat la seua denúncia davant del fiscal, però es va limitar a apuntar la possible existència de responsabilitat penal. Simplement denunciava els fets davant del fiscal, perquè aquest decidís si correspon actuar.

Literalment, deia que, si el fiscal "l’estima pertinent, promogui l’exercici de les accions penals que consideri procedents".

Ara la fiscal de l’Estat ha identificat la possible existència de dos delictes (prevaricació comesa en desobeir de manera conscient al TC i la pròpia desobediència per si mateixa) i per això ha ordenat la querella davant del TSJC contra Forcadell.

Madrigal va assumir inicialment la denúncia del Constitucional contra Forcadell per tractar-se d’una deducció de testimoni procedent d’una alta institució de l’Estat. El TC mai abans no havia pres tal iniciativa.

Tanmateix, la intenció de Madrigal va ser sempre remetre l’assumpte als fiscals del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, els competents per tractar-se d’una parlamentària catalana.

El Govern li va demanar al Constitucional, el mes de juliol passat, que remetés a la Fiscalia una denúncia de possible desobediència de Forcadell a l’alt tribunal.

El TC va acceptar aquesta petició després d’escoltar les al·legacions de la presidenta Forcadell. "Tots els poders públics estan obligats al compliment del que resolgui el Tribunal Constitucional", deia el TC en el seu escrit a la fiscalia.

tracking