SEGRE

SOBIRANISME NOU CONFLICTE

Pugna per la reparació de les víctimes de la Guerra Civil

Neus Munté acusa l’Estat d’oblidar-se de qui va lluitar per la república || “Si no demana perdó, no demanarem permís”

L’homenatge pels “immolats per la llibertat de Catalunya” celebrat ahir a Montjuïc.

L’homenatge pels “immolats per la llibertat de Catalunya” celebrat ahir a Montjuïc.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La memòria històrica pot obrir un nou contenciós entre el Govern de Carles Puigdemont i l’Estat. Així ho va deixar clar ahir la portaveu i consellera de Presidència, Neus Munté, que va criticar la “desmemòria indigna” del Govern central en la reparació de la memòria i justícia dels represaliats en la Guerra Civil i el franquisme i, ja que l’Estat “no demana perdó”, la Generalitat “no demanarà permís” per a la reparació. “Fa 80 anys de l’inici de la Guerra Civil i 40 de la mort del dictador. Però cap govern de l’Estat, independentment de la seua ideologia, ha avançat en la justícia o reparació. Al contrari, hem patit una indigna desmemòria cap a les persones que van lluitar per la llibertat i la República”, va dir. Munté va presidir l’homenatge als “immolats per la llibertat de Catalunya” al fossar de la Pedrera a Montjuïc, on hi ha la tomba de Lluís Companys, afusellat per les tropes franquistes.

Va recordar que el Govern ja va acordar que el 15 d’octubre sigui el “dia nacional” de les víctimes de la Guerra Civil i la repressió del franquisme i va remarcar que la setmana que ve presentaran la proposició de llei per “aconseguir que es declarin nuls judicis sumaríssims com el de Companys”.

Puigdemont denunciarà un usuari de les xarxes socials que el va amenaçar amb un cotxe bomba

D’altra banda, Carles Puigdemont va anunciar ahir que denunciarà un usuari de xarxes socials que li va enviar un missatge amenaçant-lo de col·locar-li una bomba a sota del cotxe. “Aquest individu covard es permet amenaçar-me amb una bomba al meu cotxe. La denúncia hi serà. I espero que la justícia actuï”, escriu Puigdemont a Twitter, i adjunta una captura de pantalla d’un missatge de Jorge Fernández Hernández, datat a les 17.12 hores de dissabte, que diu: “Tens el poble català dividit i tu cada vegada més diners a la cartilla. Una bomba a sota del teu cotxe, alerta. Els països catalans no existeixen, subnormal.”

tracking