SEGRE

CATALUNYA PARTITS

Albiol ofereix arran del 12-O l’alcaldia de Badalona al PSC, que la rebutja

Els deu edils populars i els quatre socialistes eren suficients per desallotjar Dolors Sabaté || El PDC veu “una albiolada més” aquest insòlit oferiment

El coordinador general del PP català, Xavier García Albiol.

El coordinador general del PP català, Xavier García Albiol.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PSC va rebutjar ahir l’oferta del coordinador general del PP català, Xavier García Albiol, d’oferir al PSC els seus deu regidors a Badalona per nomenar el socialista Álex Pastor com a alcalde a Badalona i desbancar Dolors Sabater (Guanyem Badalona en Comú) en una moció de censura.

“Per fer fora la CUP, aquí té els deu vots del PP”, va explicar Albiol, que va demanar a Pastor –que compta amb quatre regidors– que li doni per escrit la relació de noms del seu govern, malgrat que els populars no formaran part del govern ni participaran en “cap acord de legislatura”. “Aquest és el sacrifici personal i polític més gran que ens poden demanar a les persones que hem guanyat les eleccions”, va assegurar.

El ple de Badalona el conformen deu regidors del Partit Popular, cinc de Guanyem Badalona en Comú (govern), quatre del PSC, tres d’ERC, dos d’ICV-EUiA, dos de CiU i un de Ciutadans.

Pastor havia anunciat la setmana passada la intenció de portar a terme aquesta iniciativa arran de la polèmica obertura de portes de l’ajuntament el 12 d’octubre.

“No farem una moció de censura de la mà del PP, encara que no hi posi condicions”, va sentenciar Miquel Iceta, que va anunciar que obriran una ronda de contactes amb la resta de forces del consistori. “Albiol ha de reconèixer que la seua figura i exercici com a alcalde va ser altament controvertits i avui no pot exercir el lideratge que li agradaria tenir.”

La primera edil també va carregar contra el seu polèmic predecessor. “Li demano fermament com a alcaldessa, i defensant els drets de tots els ciutadans i el bé comú, que [Albiol] deixi d’utilitzar Badalona per als seus xous mediàtics i per promoure la seua carrera política a l’Estat. Que ens deixi treballar i fer polítiques de benestar”, va dir.

Per la seua banda, el coordinador d’Organització del PDC, David Bonvehí, va considerar “una albiolada més” la proposta de García Albiol per desbancar Sabaté. “Entenem que és una albiolada més a les quals ens té acostumats. No donem més importància a aquesta oferta de pacte”, va recalcar en roda de premsa.

El coordinador general del PP català, Xavier García Albiol.

El coordinador general del PP català, Xavier García Albiol.

tracking