SEGRE

TERRORISME

Autoritzen un permís penitenciari a la històrica etarra "La Tigresa"

Una vegada comprovat que al lloc en el qual passarà aquells dies no viuen víctimes de la banda terrorista

Autoritzen un permís penitenciari a la històrica etarra

Autoritzen un permís penitenciari a la històrica etarra "La Tigresa"

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge Central de Vigilància Penitenciària de l’Audiència Nacional ha autoritzat el permís de tres dies que va concedir a la històrica etarra Idoia López Riaño, "La Tigressa", i que li permetran sortir de la presó de Nanclares de Oca (Àlaba), on compleix condemna.

Segons han informat Efe fonts jurídiques, es tracta d’un dels permisos que el jutge l’ha concedit prèviament i que ara s’executa una vegada comprovat que al lloc en el qual passarà aquells dies no viuen víctimes de la banda terrorista.

La decisió del jutge compta amb l’informe favorable del fiscal, han afegit les fonts.

Mentrestant, fonts d’institucions penitenciàries han recordat a Efe que aquest organisme sempre ha informat desfavorablement sobre la concessió de qualsevol permís penitenciari per a l’etarra, i així mateix han subratllat que el jutge de vigilància penitenciària no els ha informat de la seua decisió.

El jutge José Luis Castro va concedir un permís ordinari de tres dies a López Riaño en contra de l’acordat per la Junta de Tractament del centre penitenciari el mes d’abril passat, basant-se en l’informe del fiscal.

Llavors, es va recordar que López Riaño "es va apartar fa temps de l’organització terrorista ETA per no estar d’acord amb els seus mètodes" i que havia complert les tres quartes parts de la pena, així com el seu bon comportament.

El jutge va establir llavors que mentre durés el permís, López Riaño havia de personar-se diàriament a la comissaria més pròxima al seu domicili i, abans de ser executat, havia de comprovar-se que a "el lloc de gaudi no tingui possibilitat de coincidir amb les víctimes de la seua activitat delictiva o familiars d’aquestes", una cosa que ja s’ha comprovat.

López Riaño ja va sortir de la presó anteriorment per obtenir el permís de conduir.

Exintegrant del comando Madrid d’ETA, "La Tigressa" ha estat condemnada a nombroses penes, entre elles a una d’1.572 anys de presó per l’atemptat perpetrat el 1986 per la banda terrorista a la Plaça de la República Dominica de Madrid, en el qual van morir dotze guàrdies civils.

tracking