SEGRE

POLÍTICA CONFLICTE INSTITUCIONAL

El jutge imputa sis regidors de Badalona per desobediència pel 12-O

El Govern defensa l’“autonomia municipal”

Els regidors en el moment de trencar la notificació.

Els regidors en el moment de trencar la notificació.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge ha citat a declarar com a investigats per un delicte de desobediència sis regidors de l’equip de govern de l’ajuntament de Badalona que el passat 12 d’octubre van acudir al consistori per atendre els ciutadans, malgrat la prohibició judicial d’obrir les portes. El magistrat ha citat els sis regidors per als dies 25 i 26 d’octubre, arran de la denúncia que va presentar el Partit Popular badaloní.

El titular del jutjat d’instrucció número 4 de Badalona va obrir diligències el mateix 12 d’octubre per investigar si els regidors de l’equip de govern –integrat per una coalició de CUP i Podem, ICV-EUiA i ERC– van incórrer en un delicte de desobediència a l’ordre del jutge contenciós que, a instàncies de la delegació del Govern, els va prohibir obrir el Dia de la Hispanitat.

L’alcaldessa de la ciutat critica que Albiol i el PP utilitzen la ciutat en clau estatal

Així mateix, el jutge d’instrucció ha requerit als mitjans de comunicació les imatges en les quals el regidor José Téllez va trencar a trossos la notificació que va oficialitzar la decisió del consistori de desatendre l’ordre judicial. En aquest sentit, la portaveu del Govern, Neus Munté, va defensar els regidors de Badalona i tots els ajuntaments catalans que van decidir obrir el 12 d’octubre malgrat ser el Dia de la Hispanitat, i va argumentar que els consistoris tenen “autonomia municipal” per prendre aquest tipus de decisions.

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, per la seua part, va criticar que el líder del PP al municipi i coordinador general del PP català, Xavier García Albiol, “utilitza Badalona en clau estatal” i instrumentalitza la ciutat per als seus interessos.

Sabater va admetre que “vam pecar de poc previsors al no preveure que hi podia haver aquest atac”.

tracking