SEGRE

POLíTICA

Puigdemont demanarà de veure’s amb Rajoy si és elegit per a "tirar-li de les orelles"

Per l'"incompliment" dels 46 punts que li va plantejar en l’última reunió que van mantenir en la Moncloa

Puigdemont demanarà de veure’s amb Rajoy si és elegit per a

Puigdemont demanarà de veure’s amb Rajoy si és elegit per a "tirar-li de les orelles"

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest dimecres que si Mariano Rajoy és investit president del Govern li trucarà per demanar-li cita i tirar-li amablement de les orelles" per l’"incompliment" dels 46 punts que li va plantejar en l’última reunió que van mantenir en la Moncloa.

En la sessió de control del Parlament, el líder del grup del PPC, Xavier García Albiol, ha reiterat el seu oferiment a Puigdemont per reunir-se ambdós a fi d’analitzar el nivell de compliment d’aquests 46 punts.

"Per què té tanta por, senyor president?. La realitat el desmenteix, avui el Govern d’Espanya està ajudat i col·laborant amb els catalans", ha esgrimit Albiol.

Tanmateix, Puigdemont ha replicat que la resposta del Govern central als 46 punts és "zero".

En aquest context, ha avançat que si Rajoy acaba sent investit el trucarà per felicitar-lo i per demanar-li hora, a fi d’explicar-li les resolucions del Parlament i "tirar-li amablement de les orelles" per l’incompliment en les seues demandes.

Segons ha dit, la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, ja li va traslladar al seu homòleg català, Oriol Junqueras, que "cap d’aquests punts" es podia complir.

Davant de les crítiques d’Albiol per invertir recursos en l’Agència Tributària com a embrió de la futura "hisenda catalana", Puigdemont li ha preguntat retòricament si està a favor de lluitar contra el frau fiscal.

"Al país que estem construint, el frau fiscal baixarà als nivells que no ha pogut baixar mai en aquests 40 anys de democràcia espanyola i es farà a través de l’Agència Tributària, no a través de pentinats fiscals selectius com està fent el Govern espanyol a Catalunya", ha subratllat el president català, que considera que "el problema del frau fiscal és a Espanya i no a Catalunya".

tracking