SEGRE

POLíTICA

Puigdemont, disposat a anar a la presó pel referèndum

Descarta presentar-se a la reelecció en unes noves eleccions al Parlament

Puigdemont demanarà de veure’s amb Rajoy si és elegit per a

Puigdemont demanarà de veure’s amb Rajoy si és elegit per a "tirar-li de les orelles"

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s’ha mostrat disposat fins i tot a pagar amb la presó el seu compromís per convocar un referèndum a Catalunya i ha assegurat que no pensa presentar-se a la reelecció en unes noves eleccions al Parlament.

En una entrevista a la revista Vanity Fair, Puigdemont ha rebutjat fixar un percentatge de participació mínim per considerar vàlid el resultat del referèndum, perquè això "donaria ales" a un possible boicot, però ha reconegut que una participació del 20 % no "legitimaria" una victòria del 'sí' a la independència.

Preguntat per si està disposat a anar a la presó per convocar un referèndum sense el permís de l’Estat, ha contestat: "Sí. Seria una barbaritat democràtica inexplicable, però no renunciaré al meu compromís amb els ciutadans".

A la pregunta de si cap la possibilitat que es presenti a unes eleccions catalanes com a candidat a la reelecció com president de la Generalitat, ha estat taxatiu: "Que no em presentaré, caram!".

Sobre la dimissió de Pedro Sánchez com a secretari general del PSOE, ha opinat que va ser "un espectacle vergonyós i eloqüent de quina és la incapacitat de la política espanyola per resoldre complexitats".

Segons Puigdemont, "no és bo per a Espanya un PSOE gairebé desaparegut. I un Govern, o és fort o no val la pena. És més productiu per a tothom una coalició entre el PP i el PSOE".

Quant als casos de presumpta corrupció que té oberts l’antiga Convergència als jutjats, ha subratllat que "si algú ha cobrat de comissions il·legals a CDC, que reti comptes per això".

Els casos que escatxiguen la família Pujol "no tenen a veure amb el partit", perquè "són negocis al marge de Convergència i de la política", ha indicat Puigdemont, que se sent "més còmode" amb la CUP que quan CiU "pactava amb el PP, el partit de la corrupció."

"Una cosa que sí que és moralment reprovable que el president de la Generalitat no declarés uns comptes i una altra són els seus assumptes familiars. Espero que si han fet alguna cosa malament la paguin. Sense cap excepció", ha asseverat, en al·lusió als Pujol.

tracking