SEGRE

POLíTICA INTERNACIONAL

Trump deixa a l'aire si acceptarà el resultat de les eleccions als EUA

Insisteix que les eleccions estan manipulades

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El candidat republicà a la Casa Blanca, Donald Trump, va deixar en l’aire si acceptarà el resultat de les eleccions nord-americanes en l’últim debat presidencial que l’ha enfrontat avui al seu rival, la demòcrata Hillary Clinton, i va insistir que les votacions estan manipulades.

"Li ho diré en el seu moment. Mantindré el suspens", va respondre el magnat a una pregunta directa del moderador, Chris Wallace, sobre si acataria la resposta de les urnes després d’haver llançat recentment acusacions que les eleccions poden estar manipulades a favor del seu rival.

Trump va assegurar que hi ha "milions de persones registrades per votar que no hi haurien de ser registrades", va carregar de nou contra els mitjans "corruptes" de comunicació i va assegurar que no es va haver de permetre la candidatura de Clinton per utilitzar un servidor privat per als seus correus electrònics com a secretària d’Estat i per "moltes altres coses".

Clinton va sortir ràpida a la passada assegurant que aquesta actitud era "esborronadora", va afirmar que el seu rival sempre creu que tot està trucat quan no surt victoriós i va dir que Trump està "degradant" la democràcia amb aquests comentaris.

Aquest va ser un dels instants més comentats d’una nit en què també van acaparar gran part dels focus les acusacions d’ingerència del govern rus en les eleccions i les al·legacions d’assetjament sexual que pesen sobre el republicà.

La cita, celebrada a la Universitat Nevada-Las Vegas, va començar amb un ambient més calmat que les trobades previs, però el debat va recuperar el to turbulent i d’agres retrets que ha protagonitzat la campanya.

El Tribunal Suprem i el dret, regulat o no, a tenir armes de foc van obrir la discussió.

"Enenc i respecto la tradició de posseir armes. Es remunta a la fundació del nostre país. Però també crec que hi pot haver i hi ha d’haver una regulació raonable", va assenyalar Clinton.

Per la seua part, Trump va alertar que la Segona Esmena de la Constitució "no sobreviurà una presidència d’Hillary Clinton".

Un dels trams més esperats era el dedicat a la immigració, encara que finalment els candidats van parlar pocs minuts del tema abans de derivar assumptes de política exterior i defensa.

No obstant això, Trump va recalcar la seua controvertida idea de construir un mur a la frontera amb Mèxic per frenar la immigració irregular.

"Vull el mur, hem d’aturar les drogues. Tenim homes dolents que se n’han d’anar. Quan la frontera sigui segura prendrem una decisió sobre les altres coses", va dir Trump, que va acusar el seu oponent de voler un país "amb les fronteres obertes".

Clinton va rebutjar aquest punt i va recalcar la seua aposta per una reforma migratòria en els primers cent dies de mandat.

L’encreuament d’opinions sobre política exterior va llançar un dels moments més tempestuosos quan Clinton va demandar que Trump condemnés les filtracions de documents presumptament orquestrades per Rússia per afavorir el magnat.

"(El govern rus) ha piratejat llocs nord-americans, comptes de nord-americans, d’institucions. Després li han donat la informació a Wikileaks", va dir Clinton, que va qualificar a Trump de "marioneta" de Putin i va subratllar la situació "sense precedents" d’ingerència d’un govern estranger en unes eleccions d’EE .UU.

Trump deixa en l’aire si acceptarà el resultat de les eleccions als EUA

Trump deixa en l’aire si acceptarà el resultat de les eleccions als EUA

tracking