SEGRE

PANORAMA

Centenars de suports a la porta del Parlament a Forcadell

Mobilització al novembre contra la “judicialització” del procés || Puigdemont se solidaritza en un tuit ‘inspirat’ en Mariano Rajoy

Carme Forcadell saluda les persones que es van concentrar per donar-li suport.

Carme Forcadell saluda les persones que es van concentrar per donar-li suport.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Centenars de persones es van manifestar ahir en suport a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, l’endemà que la fiscalia de Catalunya presentés al TSJC una querella contra ella, ordenada per la fiscal general de l’Estat, per prevaricació i desobediència per haver permès la votació de les conclusions de la comissió d’estudi del procés constituent.

“Això no va de mi ni d’una persona sinó de democràcia; estem de sort perquè en aquest país de demòcrates n’hi ha molts disposats a defensar la democràcia, la llibertat d’expressió i la sobirania de les institucions”, va assegurar Forcadell. Ho va dir després de saludar els manifestants, consellers del Govern, diputats de JxSí, la CUP i CSQP i representants del món local com l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que es van concentrar a les portes del Parlament, convocats per l’ANC, Òmnium Cultural i l’AMI. A més, el president de l’ANC, Jordi Sànchez, va anunciar que convoquen per al dia 13 de novembre una mobilització en contra de la “judicialització” que l’Estat està impulsant contra el procés sobiranista.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, es va solidaritzar també amb Forcadell en un tuit inspirat en un del president del Govern, Mariano Rajoy, dirigit a l’expresident Felipe González (per una protesta d’estudiants dimecres). “És increïble que a aquestes altures haguem de reivindicar un dret com el de la llibertat d’expressió. La meva solidaritat amb Carme Forcadell.”

Puigdemont va canviar només el nom. Així mateix, l’home que va amenaçar diumenge passat Puigdemont de posar-li una bomba al cotxe, li va demanar perdó i el president va acceptar les disculpes.

“Estic disposat a anar a la presó per la consulta”El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va explicar a Vanity Fair que estaria disposat a anar a la presó per haver convocat el referèndum sobre la independència de Catalunya. També va afirmar que no es presentarà a unes eleccions.

tracking