SEGRE

TRIBUNALS CORRUPCIÓ

El Tribunal Suprem imputa Rita Barberá per blanqueig i declararà el 21 de novembre

La senadora, citada per explicar el presumpte rentat de capitals del Grup Popular del consistori valencià || El Partit Popular ignora la citació a l’exalcaldessa de València perquè “està fora” del partit

Rita Barberá declararà davant del Suprem per presumpta participació en blanqueig de capitals.

Rita Barberá declararà davant del Suprem per presumpta participació en blanqueig de capitals.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutge del Tribunal Suprem que instrueix la investigació per presumpte blanqueig de capitals contra la senadora i exalcaldessa de València pel PP Rita Barberá l’ha citat com a imputada per al proper 21 de novembre. El Suprem investiga la senadora per suposat blanqueig de diners del Grup Popular a l’ajuntament de València a través d’operacions conegudes com a barrufeig, suposadament realitzades quan era alcaldessa d’aquesta ciutat.

La investigada compareixerà de forma voluntària perquè el magistrat Cándido Conde Pumpido la pugui interrogar abans de decidir si demana al Senat el suplicatori per actuar contra ella o arxiva la causa. El jutge va admetre a més la personació del PSOE com a acusació popular contra Barberá. La causa oberta pel Tribunal Suprem es va basar en l’informe de la Fiscalia i deriva de l’exposició raonada que va enviar a l’alt tribunal el jutjat de València, que investiga el denominat cas Imelsa.

Barberá compareixerà al Suprem, que decidirà llavors si demanar al Senat el suplicatori

Aquesta investigació es relaciona amb diversos ingressos detectats els anys 2003, 2010 i 2011 per un import superior a 200.000 euros. Així mateix s’indaga si amb donacions de 1.000 euros de regidors i assessors que tots els investigats reconeixen haver efectuat i que presumptament els va tornar el partit en dos bitllets de cinc-cents, es va provar de blanquejar aquests diners.

En la interlocutòria que va obrir la causa contra Barberá, el Tribunal Suprem destacava que, sense perjudici del que pogués resultar de la investigació, els fets descrits pel Jutjat poguessin ser constitutius d’un delicte de blanqueig de capital.

El cas Imelsa va nàixer a partir d’una investigació sobre determinades irregularitats a la regidoria de Cultura i la Diputació Provincial, així com a l’empresa pública Imelsa i la dependent de la Generalitat valenciana CIEGS. En aquest context es va tenir coneixement d’una conversa telefònica –l’escolta es va fer amb autorització judicial– segons la qual s’hauria realitzat un ingrés mitjançant transferència bancària a un compte del Grup Popular de l’ajuntament, donatiu que va ser reintegrat amb dos bitllets de 500 euros. En aquesta conversa es feia referència a la secretària del Grup Municipal del Partit Popular al consistori com la persona que hauria entregat els bitllets, i se citava Rita Barberá.

El Partit Popular va ignorar la decisió del Suprem de citar a declarar Barberá i es va limitar a assegurar que ja “està fora” del partit.

tracking