SEGRE

UE CIMERA

La UE inicia una cimera centrada en el CETA i Rússia

Moscou cessarà els atacs a Alep

Theresa May conversa a la cimera amb Françoise Hollande.

Theresa May conversa a la cimera amb Françoise Hollande.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els líders de la Unió Europea (UE) van iniciar ahir a Brussel·les una cimera de dos dies centrada a debatre les relacions amb Rússia i la delicada situació de l’acord comercial negociat amb el Canadà (CETA), amb la presència per primera vegada de la primera ministra britànica, Theresa May.

La sessió d’ahir va començar amb una discussió sobre immigració, i posteriorment els caps d’estat i de Govern van abordar durant el sopar les relacions de la Unió Europea amb Rússia i el paper del país en la guerra de Síria.

“És molt difícil, fins i tot impossible, parlar-ne i no fer referència als actuals atacs a hospitals i civils a Alep”, va dir el president del Consell, Donald Tusk, a l’arribar a la reunió.

El polític polonès va deixar clar que no prendran decisions sobre Rússia però va subratllar que la Unió Europea “hauria de mantenir totes les opcions obertes, incloses les sancions, si els crims continuen”. Ahir mateix, Rússia va oferir a l’Organització de les Nacions Unides cessar quatre dies, durant onze hores diàries, els bombardejos sobre l’est de la ciutat siriana d’Alep per permetre evacuacions mèdiques urgents i l’entrada de l’ajuda humanitària a la ciutat.

tracking