SEGRE

TRIBUNALS CORRUPCIÓ

Munar, condemnada a tres anys de presó per suborn

L’expresidenta del Parlament balear va cobrar dos milions per adjudicar Can Domenge || A la presó des del 2013 per altres casos

L’expresidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar.

L’expresidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Palma va condemnar ahir l’expresidenta del Consell de Mallorca i del Parlament Maria Antònia Munar a 3 anys de presó com a autora d’un delicte de suborn passiu per haver cobrat un suborn de més de dos milions d’euros a canvi d’adjudicar la venda dels terrenys públics de Can Domenge.

Segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de Balears, Munar, empresonada des del 2013 per dos penes més per corrupció que sumen 11,5 anys de presó, també va ser condemnada a pagar una multa de sis milions d’euros i inhabilitada per exercir càrrec públic durant 8 anys.

Munar

, d’Unió Mallorquina,

va ser jutjada pel suborn de Can Domenge per un jurat popular que la va declarar culpable sense atenuants. La Fiscalia Anticorrupció sol·licitava una pena de 4 anys de presó. La sentència, dictada per la magistrada Rocío Martín, que va presidir el tribunal del jurat, condemna també l’exvicepresident insular Miquel Nadal a un any i 10 mesos de presó, multa de tres milions d’euros i inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic de 7 anys. Bartomeu Vicens, que era conseller insular de Territori quan es va pagar el suborn el 2006, va ser condemnat a un any i mig de presó, multa de 2 milions d’euros i inhabilitació especial per a ocupació o càrrec públic de 5 anys. Tots els encausats menys Munar van confessar els fets.

tracking