SEGRE

PARTITS

Pablo Iglesias creu que avui ha nascut la "Gran Coalició"

Errejón afirma que "ahir s’alternaven, avui es necessiten. Serem l’alternativa"

Pablo Iglesias creu que avui ha nascut la

Pablo Iglesias creu que avui ha nascut la "Gran Coalició"

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha considerat avui que la votació del Comitè Federal del PSOE d’abstenir-se en la segona votació d’investidura de Mariano Rajoy constata "el final del tornisme com a sistema de partits" i dóna pas a la "Gran Coalició que ens tindrà davant com a alternativa".

Iglesias s’ha manifestat així en el seu perfil de Twitter després de conèixer-se que el Comitè Federal del PSOE ha acordat amb una àmplia folgança l’abstenció, que s’ha imposat per 139 vots a favor i 96 en contra. Dels 237 membres acreditats avui del Comitè Federal, dos no han exercit dret a vot.

Per la seua part, el secretari polític de Podemos, Íñigo Errejón, ha augurat avui un Govern "feble i de curt recorregut". També a Twitter, ha augurat un govern feble i de curt recorregut.

"Ahir s’alternaven, avui es necessiten. Serem l’alternativa", ha conclòs.

El secretari d’Organització de Podemos, per la seua part, també ha reaccionat després de conèixer-se la votació: "Avui, 23-10-2016, a les 3 de la tarda, acaba de nàixer un nou partit. Es diu PP$O?. Enhorabona a Susana i Felipe, els feliços pares".

Des d’IU, el coordinador federal Alberto Garzón ha considerat que el PSOE ha aprovat "posar-se del costat de Rajoy i contra la classe treballadora". "El cop oligàrquic de Felipe i Susana ha triomfat", ha postil·lat.

Per al president càntabre Miguel Ángel Revilla, el d’avui és un "dia amarg" per a "els 5.424.709 persones que el 26 de juny van votar no és no".

tracking