SEGRE

POLíTICA

Fernández no contempla sancions sinó persuadir els díscols del PSOE

El president de la gestora socialista diu que "en cap cas" el partit donarà estabilitat a Rajoy

Fernández no contempla sancions sinó persuadir els díscols del PSOE

Fernández no contempla sancions sinó persuadir els díscols del PSOE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la gestora del PSOE, Javier Fernández, ha assegurat aquest dimarts que no està pensant a aplicar "mesures punitives" als diputats que trenquin la disciplina de vot no abstenint-se en la investidura de Rajoy, sinó que el que vol és "persuadir-los" perquè no prenguin aquesta decisió.

Fernández, que s’ha referit a aquest assumpte en la roda de premsa que ha ofert al Congrés després de la seua audiència amb el Rei, ha dit que ell no "es posa en aquesta situació que votin no" alguns diputats socialistes -entre ells, els set del PSC-, però que, si ocorregués, reunirà la gestora que dirigeix el partit, i aquesta decidirà quines mesures adopta sobre això.

Després d’assenyalar que no li "consta que ni divuit, ni catorze, ni dotze, ni un nombre determinat" de membres del grup socialista vagin a optar per la "desobediència del mandat" que va aprovar el Comitè Federal diumenge passat, sí ha admès que hi ha persones al seu partit que "continuen pensant que l’abstenció podria substituir-se per altra que no em sembla tal", ha dit en al·lusió a fórmules com l’abstenció només d’onze diputats que li van demanar ahir per carta vuit barons "sanchistes".

Sobre les conseqüències d’una previsible aprovació aquesta tarda per part del Consell Nacional del PSC d’una resolució que portaria als parlamentaris catalans a mantenir el vot en contra a Rajoy, Fernández ha negat també que "ningú de la gestora no estigui llançant cap tipus d’amenaça punitiva".

"Ara correspon intentar persuadir-los perquè no prenguin aquesta decisió i no estem pensant quin tipus de mesures podríem prendre: tant de bo no n’hàgim de prendre cap!", ha insistit.

Després de recordar que el PSC és un partit "diferent" al PSOE però "integrat" a ell, el dirigent socialista ha demanat als socialistes catalans que, a l’hora de prendre una decisió en el seu Consell, "tinguin en compte que diumenge van participar en un òrgan democràtic" com el Comitè Federal, "perquè després no s’enfrontin dos legitimitats".

També ha reconegut que, si els catalans "no voten d’acord amb el que van votar en el comitè", la comissió gestora haurà de parlar amb la direcció del PSC per "veure com" se soluciona "el problema".

Diu que "en cap cas" el PSOE donarà estabilitat a Rajoy

El president de la gestora del PSOE, Javier Fernández, ha comunicat avui al Rei que el seu partit s’abstindrà en la segona votació per facilitar la investidura de Mariano Rajoy, però que "en cap cas" donarà estabilitat al PP, ni es planteja donar suport als pressupostos del proper any.

tracking