SEGRE

POLíTICA

Rajoy accepta l’encàrrec del rei de sotmetre’s a la investidura

Agraeix la decisió del PSOE d’abstenir-se en la segona votació de la seua investidura

Rajoy accepta l'encàrrec del rei de sotmetre's a la investidura

Rajoy accepta l'encàrrec del rei de sotmetre's a la investiduraCasa del Rey

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder del PP i cap de l’Executiu en funcions, Mariano Rajoy, ha acceptat "sense cap tipus de recel" l’encàrrec del rei de sotmetre’s a la investidura, segons ha informat el mateix Rajoy en roda de premsa després de la seua trobada amb Felip VI.

Rajoy ha agraït la decisió del PSOE d’abstenir-se en la segona votació de la seua investidura, una posició que li sembla "raonable i responsable", com ho va ser, ha dit, la decisió de Ciutadans d’acordar un pacte d’investidura amb el PP.

El president del Govern en funcions ha subratllat que des de les primeres eleccions del 20 de desembre sempre va dir que els resultats dels comicis obligaven a entendre’s els partits constitucionalistes. "Avui celebro que aquesta entesa sigui possible encara que sigui de forma limitada", ha afegit.

Després d’admetre que li hauria agradat comptar amb una majoria parlamentària més àmplia i un programa consensuat, Rajoy ha assenyalat que sap que "no serà així" però ha promès treballar "des del primer dia" perquè el seu Govern sigui "capaç, estable i durador".

Una cosa que només serà possible, ha reconegut, "amb diàleg i amb acords".

En qualsevol cas ha valorat l’"acord claríssim i rotund" que hi ha ja per evitar terceres eleccions, una cosa que per si mateix ja porta, ha recalcat "conseqüències molt positives per a Espanya".

Rajoy ha recordat que Espanya ha viscut una situació sense precedents en la seua història i la dels seus socis i veïns, amb dos eleccions generals i més de 300 dies de govern en funcions i amb una paràlisi legislativa i "multitud de problemes demorats".

"Espero i confio que els dies que li queden a aquesta setmana permetin posar fi a aquesta època i obrir un període basat no en maximalismes sinó en diàleg i entesa", ha subratllat.

tracking