SEGRE

POLíTICA

Forcadell descarta dimitir davant de l'"atac antidemocràtic"

La presidenta del Parlament assegura "no tenir por"

Puigdemont i Forcadell a l'acte institucional de la Diada.

El Constitucional demana al fiscal que actuï contra Forcadell per desobeir-loGeneralitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha descartat aquest dimecres dimitir pel procés judicial obert pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i ha dit no tenir "por" davant de l’"atac antidemocràtic" de l’Estat contra el procés sobiranista.

El TSJC va acordar ahir investigar Forcadell a l’entendre que va poder incórrer en els delictes de desobediència i prevaricació en permetre que la cambra catalana votés les conclusions de la comissió d’estudi del procés constituent, que obrien la porta a una via unilateral cap a la independència.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Forcadell ha sortit al pas de les peticions de dimissió expressades per Ciudadanos i el PPC.

"Evidentment no dimitiré per haver complert les meues funcions com a presidenta del Parlament, haver defensat la sobirania del Parlament i haver defensat el dret d’iniciativa dels diputats", ha recalcat Forcadell, que no pensa permetre que la Taula "faci d’òrgan censor" i decideixi què es pot debatre i què, no que és el que vol el Govern espanyol.

Segons Forcadell, Ciutadans i el PPC "estan en el seu dret" de demanar la seua dimissió i "defensar els seus votants", però "altres partits defensen el mandat democràtic del 27 de setembre".

Just un any després d’haver estat elegida presidenta del Parlament, Forcadell s’ha mostrat "molt convençuda" que no serà inhabilitada perquè "seria un acte antidemocràtic tan ferotge" que no s’ho pot "imaginar".

Tampoc no creu que l’Estat acabi aplicant l’article 155 de la Constitució per intervenir l’autonomia catalana, perquè això comportaria un "descrèdit internacional molt gras".

Forcadell, que pròximament té a la seua agenda un viatge oficial a Roma (Itàlia) per participar en un conclave de representants parlamentaris sobre immigració i drets humans, ha confirmat que pensa anar a declarar davant del jutge i a "defensar la democràcia, la llibertat d’expressió i la sobirania del Parlament allà on faci falta".

Sobre la pròxima investidura de Mariano Rajoy s’ha limitat a comentar que desitjaria un nou Govern "dialogant i que reconegués el dret d’autodeterminació dels pobles d’Espanya", encara que és conscient que això "serà impossible".

Quant a la crida del rei Felip a desdramatitzar una reforma constitucional, ha advertit que ara per ara això no s’ha concretat en gens tangible: "Necessitem fets, no proposts", ha conclòs.

tracking