SEGRE

TERRORISME JIHADISME

Un atac terrorista deixa almenys 63 policies morts al Pakistan

El Govern culpa un grup local, mentre que l’assalt és reivindicat també per l’Estat Islàmic || La UE apel·la a la cooperació internacional contra el terrorisme

Algunes de les víctimes després de l’atac d’ahir a un centre d’entrenament policial a Quetta.

Algunes de les víctimes després de l’atac d’ahir a un centre d’entrenament policial a Quetta.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El terrorisme pakistanès va colpejar ahir durament les forces de seguretat del país amb l’atac a una escola de policia a Quetta, a l’oest del país, que va causar la mort de 62 cadets i un capità de la Policia, a les quals cal sumar les morts dels tres assaltants, a més d’uns 120 ferits, una vintena de gravetat.

L’assalt va començar poc abans de la mitjanit, quan tres terroristes van entrar a l’Acadèmia de Policia del Balutxistan després de matar un sentinella, es van dirigir als dormitoris i van obrir foc contra els cadets. Poc després van arribar les forces de seguretat i es va produir un enfrontament, que es va prolongar durant cinc hores, enmig de la foscor, ja que les autoritats van tallar l’electricitat a la zona, i amb helicòpters sobrevolant l’àrea. Dos dels assaltants van activar els explosius que portaven, mentre que el tercer va ser abatut per les forces de seguretat.

El Cos de Fronteres del Pakistan, que va portar a terme l’operació antiterrorista, va indicar que els atacants pertanyien al grup insurgent sunnita Lashkar-e-Jhangvi (LeJ) i va asseverar que aquests van estar en comunicació durant l’atac amb l’Afganistan.

Tanmateix, l’assalt va ser reivindicat tant per la principal formació insurgent del país, el Tehrik-e-Taliban Pakistan (TTP), com pel grup jihadista Estat Islàmic (EI).

El Balutxistan, província fronterera amb l’Afganistan i l’Iran i la més extensa i menys poblada del Pakistan, és un escenari habitual de violència amb la presència de grups armats separatistes, faccions talibanes i grups jihadistes.

L’assalt a l’escola policial és un dels pitjors atacs de l’any al país, després de la matança de 70 advocats a l’agost, també a Quetta, i l’atemptat suïcida en un parc de Lahore que va causar 73 morts el març passat.

El Govern dels EUA, principal aliat del Pakistan, va condemnar l’atac “terrorista” i “covard”, mentre que des de Brussel·les es va apel·lar a la necessitat que hi hagi “una cooperació internacional forta” en la lluita contra el terrorisme, alhora que es va prometre que la Unió Europea (UE) continuarà treballant “de prop” amb Islamabad.

tracking