SEGRE

PANORAMA

El PSOE prohibeix per carta als seus diputats la llibertat de vot i els obliga a abstenir-se

Els socialistes reiteren que no seran un suport a un Govern del PP || El seu portaveu diu que el Rajoy “pactista” arriba cinc anys tard i assegura que liderarà l’oposició contra els populars

L’exsecretari general del PSOE, Pedro Sánchez, a l’arribar ahir al Congrés dels Diputats.

L’exsecretari general del PSOE, Pedro Sánchez, a l’arribar ahir al Congrés dels Diputats.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu del PSOE al Congrés, Antonio Hernando, va enviar ahir una carta a tots els diputats socialistes perquè acatin en bloc la decisió del comitè federal d’abstenir-se davant de Mariano Rajoy i comunicar-los que no és possible la ruptura de la disciplina de vot per raons de consciència. Mentrestant, el Grup Socialista arriba sense acord a la jornada d’avui, en què més d’una dotzena de diputats socialistes podrien trencar la disciplina de grup.

La pressió sobre la gestora del PSOE continua augmentant perquè l’abstenció a la investidura de Rajoy es materialitzi només amb els onze vots necessaris, una opció que aquesta va descartar de nou. A tot això es va unir l’anunci de Pedro Sánchez que va avançar el seu no Rajoy només en la primera votació sense avançar el vot en la segona.

Pedro Sánchez només avança el seu ‘no’ a Rajoy en la primera votació i no revela si ho farà dissabte

Per la seua part, la portaveu adjunta del Grup Socialista al Congrés, Isabel Rodríguez, va lamentar ahir que les ofertes de pacte del candidat del Parti Popular a la Presidència del Govern, Mariano Rajoy, “arriba cinc anys tard” i va avisar que el PSOE liderarà l’oposició per “combatre i revertir les seues polítiques”. Rodríguez va afirmar tot just finalitzar la intervenció del líder del PP en la primera jornada del debat d’investidura, que els socialistes van trobar a faltar “autocrítica” i van veure massa “autocomplaença” i “triomfalisme” en el discurs de Rajoy. A més, la portaveu socialista va criticar que el president en funcions proposi ara parlar de diàleg, quan “ha destrossat els pensionistes, acabat amb els drets laborals i precaritzat als treballadors”.

Rodríguez també va aprofitar per defensar que Espanya es troba davant d’aquest procés d’investidura perquè “no va ser possible” el Govern del canvi que va intentar liderar Pedro Sánchez i per al qual Podem i el PP van votar en contra. Va defensar que ara el PSOE “liderarà l’oposició” i que “treballaran” per “combatre i revertir les polítiques” del president en funcions.

En aquest context, va tornar a defensar una reforma de la Constitució i va avisar Rajoy que el grup socialista li farà “exigències molt contundents” en aquesta matèria. Batet va mostrar el seu desig que el Partit Popular s’acabi avenint a la que, va dir, és una de les nostres prioritats polítiques i esperem que Rajoy acabi acceptant el que és una evidència.

tracking