SEGRE

DEFENSA POLÈMICA

Espanya impedeix que una flotilla russa s’aturi a Ceuta camí de Síria

Morenés aclareix a l’OTAN que no es durà a terme el proveïment de vaixells russos || L’aliança atlàntica tem que s’utilitzi per atacar la ciutat d’Alep

El portaavions rus, vigilat per un vaixell britànic, en una travessia anterior cap al Mediterrani.

El portaavions rus, vigilat per un vaixell britànic, en una travessia anterior cap al Mediterrani.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministeri d’Afers Estrangers va cancel·lar ahir l’escala a Ceuta d’una flota de vaixells de guerra de Rússia que es dirigeix pel Mediterrani cap a Síria. El ministeri, encarregat de concedir els permisos per a les escales de vaixells estrangers en ports espanyols, va concedir al setembre l’aval per a aquesta escala però va exigir aclariments a Rússia davant la possibilitat que aquests vaixells participessin en tasques de suport a accions bèl·liques sobre la ciutat siriana d’Alep. Davant d’aquesta petició, l’ambaixada de Rússia a Madrid va comunicar a Exteriors que retirava la petició de permisos d’escala per a aquests vaixells, que quedaven, per tant, cancel·lades.

El comboi rus, integrat per un portaaeronaus nuclear, Almirall Kuznestov; un creuer amb propulsió nuclear, Piotr Veliki, i diversos escortes com fragates i patrullers, navega per l’estret de Gibraltar i tenia previst fer escala a la ciutat autònoma per repostar combustible i proveir-se.

L’OTAN havia mostrat també la seua preocupació per l’escala a Ceuta i el seu secretari general, Jens Stoltenberg, va advertir que aquests vaixells militars podrien ser utilitzats per atacar civils a Alep. Així, els ministres de Defensa de l’OTAN van fer ahir un pas més per perfilar els efectius amb els quals preveuen reforçar el flanc est davant de les “amenaces” de Moscou, i van deixar palesa la seua “preocupació” per la possibilitat que la flota russa que navega cap al Mediterrani oriental ataqui finalment Síria.

Per la seua banda, el ministeri de Defensa rus va aclarir que no havia sol·licitat a les autoritats espanyoles cap permís perquè el seu portaavions es pogués proveir de combustible al port de Ceuta i va assegurar que Espanya va rebutjar la petició per a una possible escala per la “pressió” dels Estats Units i de l’OTAN.

D’altra banda, el Centre Europeu contra el Terrorisme de l’agència europea Europol va informar ahir que al fitxer Hydra –que rep informació dels 28 membres d’Europol i 13 països associats– es compta amb referències de 65.000 persones amb vincles amb el terrorisme religiós. L’agència europea també comptabilitza 6.000 jihadistes que considera “la principal amenaça” de la UE.

tracking