SEGRE

POLÍTICA MUNICIPAL

Colau retira les ordenances fiscals del ple al no tenir suport d’ERC

La CUP no negociarà els pressupostos si segueixen les batudes contra els manters

Pisarello mostra un document subscrit juntament amb ERC.

Pisarello mostra un document subscrit juntament amb ERC.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El debat per a l’aprovació de les ordenances fiscals de Barcelona proposades pel govern municipal d’Ada Colau va quedar fora de l’ordre del dia del ple d’ahir per falta de suports, segons va destacar el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, que va criticar que ERC hagi declinat donar suport a la proposta.

Pisarello va lamentar que ERC hagi argumentat el seu vot en contra per un hipotètic incompliment dels acords amb el govern municipal, i va assegurar que el 90% dels acords s’ha complert i que estan treballant amb la Generalitat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) en la resta.

Per la seua part, el líder d’ERC al consistori, Alfred Bosch, va criticar que l’executiu municipal no hagi complert el compromís d’ampliar la gratuïtat del transport públic a tots els menors de 16 anys, a través de l’anomenada T-15, que ampliaria l’actual títol de transport T-12 fins als 15 anys. Des de l’oposició, la portaveu adjunta de CiU a l’ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, va constatar la “setmana horribilis” del govern de Barcelona amb el rebuig del Pla d’Actuació Municipal la setmana passada i la retirada de les ordenances del ple després que ERC i C’s anunciessin el seu vot en contra.

Recasens va denunciar que l’executiu de Colau no ha volgut ni tan sols negociar amb ells, amb un “menyspreu absolut” envers el principal grup de l’oposició, i va recordar que CiU també va governar amb minoria però va ser capaç d’arribar a acords amb PPC, PSC i ERC.

La presidenta del grup de C’s, Carina Mejías, també va criticar que l’executiu de Colau li hagi fet ofertes d’última hora per rebaixar l’IBI que són contradictòries amb la negociació amb la CUP. Mejías va subratllar que no donaran suport a les ordenances després d’haver-los “exclòs del diàleg”.

D’altra banda, la CUP va advertir al govern municipal que no s’asseurà a negociar els pressupostos fins que no s’aturin les “batudes de contingut racista” que la Guàrdia Urbana porta a terme contra els manters. La formació independentista va recordar que el consistori va assegurar que estava treballant de manera responsable per canviar les funcions dels antiavalots de la Guàrdia Urbana, però va denunciar que des de fa gairebé una setmana que es dediquen a “atemorir i perseguir els més febles”.

tracking