SEGRE

PANORAMA

Tardà: “Catalunya no participarà en el nou finançament autonòmic”

ERC insisteix en el referèndum com a única “solució democràtica” || Puigdemont no assistirà a la conferència de presidents autonòmics per obrir la negociació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu d’ERC al Congrés, Joan Tardà, va anunciar ahir que la Generalitat no participarà en la negociació del nou model de finançament autonòmic, perquè l’únic sistema amb què volen comptar per finançar-se és l’Agència Tributària catalana, que estan construint.

En la seua rèplica a Rajoy, Tardà va assegurar que Catalunya no participarà en les negociacions per a la reforma del sistema de finançament de les comunitats perquè no es fien del Partit Popular. “Ja ens han enganyat moltes vegades, no ens creiem res de vostès”, va afirmar. Tardà va admetre que hi ha “un xoc de legalitats”, si bé va convidar Rajoy a fer “el que hagin de fer”. “Nosaltres ho farem, també”, va afegir el republicà.

“Ja ens han enganyat moltes vegades, no ens creiem res de vostès”, va dir Tardà al PP

El portaveu republicà va dir que a alguns els interessaria que l’anomenat “procés català” fos “guerracivilista” i “amb violència”, perquè “ja ho tindrien tot guanyat”. Tardà va denunciar que el Govern central ja ha entrat “en una espiral de repressió”, portant als tribunals 401 càrrecs públics catalans. “I després què faran, tancaran el Parlament? No siguin estúpids, el convocarem a Poblet o a Montserrat. Vindran allà a clausurar-lo?”, es va preguntar. Tardà va emfatitzar la capacitat del poble català per decidir sobre el seu futur i va garantir que la Generalitat intentarà fins a l’últim moment negociar el referèndum, perquè va en l’“ADN català”.

“Referèndum o referèndum. O solució democràtica pactada o solució democràtica amb la legalitat internacional. No hi ha una altra sortida. Només una solució democràtica”, va proclamar Tardà, que va insistir que el procés obert a Catalunya ja és imparable.

En relació amb el finançament autonòmic, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, no anirà a la conferència de presidents autonòmics que Rajoy vol impulsar per obrir la negociació en aquest sentit. Fonts de Presidència van confirmar que Puigdemont no té intenció de participar en aquest partit que se celebrarà al Senat, en una data encara sense concretar.

tracking