SEGRE

SOBIRANISME POLÈMICA

Vargas Llosa: “Catalunya seria un païset marginal governat per fanàtics”

Mario Vargas Llosa.

Mario Vargas Llosa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El premi Nobel de Literatura Mario Vargas Llosa no creu que Catalunya aconsegueixi la independència, però, si així fos, es convertiria, en la seua opinió, en un “païset molt menor, molt marginal i governat per fanàtics”. “Jo no crec que es materialitzi la ruptura. El nacionalisme és un anacronisme. Justament en aquesta època, justament a Europa, on s’està construint una Europa sense fronteres”, va declarar en una entrevista amb l’agència alemanya DPA que recullen diversos mitjans, amb motiu de la presentació de la versió alemanya del seu llibre Cinco esquinas a Berlín.

L’escriptor peruà i nacionalitzat espanyol va emmarcar l’independentisme català en el rebuig de la Unió Europea: “La idea d’una revolució tan gran com és la integració europea fa que la crida de la tribu sigui molt forta i sorgeixin aquests moviments nacionalistes, que són creacions molt artificials, apel·lant als pitjors instints, apel·lant a la demagògia, i aquest és el fenomen de Catalunya”, va explicar.

Vargas Llosa va recordar també la seua nostàlgia amb la realitat de la Barcelona que va conèixer durant el franquisme i en la qual va viure cinc anys. Segons l’escriptor, en aquell moment el nacionalisme era “insignificant, era considerat un moviment reaccionari, de nostàlgics del passat”.

tracking