SEGRE

VIOLÈNCIA JIHADISTA

L’Estat Islàmic va executar 242 persones en un sol dia a Mossul

A més, ha segrestat 8.000 famílies per utilitzar-les com a escuts humans, segons l’ONU || Les forces iraquianes ataquen la línia defensiva del sud de la ciutat

Dones de Mossul esperen retrobar-se amb els seus familiars desplaçats al camp de Khazir.

Dones de Mossul esperen retrobar-se amb els seus familiars desplaçats al camp de Khazir.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El grup terrorista Estat Islàmic va executar dimecres 242 persones a Mossul, on es porta a terme una ofensiva de l’Exèrcit iraquià per recuperar el control d’aquesta ciutat, segons va confirmar ahir l’Oficina de Drets Humans de l’ONU. Cent noranta d’aquestes persones eren antics membres de les forces de seguretat iraquianes, que van ser executats en una base militar ubicada a la ciutat, mentre que la resta de les víctimes eren quaranta-dos civils assassinats al negar-se a unir-se a l’Estat Islàmic.

Així mateix, segons fonts de Nacions Unides, prop de 8.000 famílies han estat segrestades i conduïdes pel grup terrorista Estat Islàmic des de zones perifèriques cap a la ciutat iraquiana de Mossul per intentar dissuadir l’Exèrcit iraquià d’atacar les seues posicions.

Si es té en compte que cada família iraquiana té una mitjana de sis membres, es tracta de més de 47.300 civils que han estat segrestats i obligats pels jihadistes a traslladar-se a Mossul. “Es tracta d’una covarda estratègia per fer immunes certes zones de les operacions militars”, va declarar la portaveu de l’oficina de Drets Humans de l’ONU, Ravina Shamdasani.

A més, el Programa de Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA) va alertar de l’impacte sobre el medi ambient de les polítiques de terra cremada del grup jihadista. L’Estat Islàmic ha incendiat en els últims dies dinou pous de petroli als voltants de Mossul, així com una planta de sulfur que ha generat un gran núvol tòxic que ha provocat problemes de salut a prop de mil persones i la mort d’almenys dos.

D’altra banda, les forces iraquianes van començar ahir a atacar la zona d’Al-Shura, situada a quaranta quilòmetres al sud de Mossul i considerada la principal línia defensiva d’Estat Islàmic al front meridional de l’ofensiva contra Mossul. Paral·lelament, agents de la Policia de Nínive van començar a desplegar-se a la localitat d’Al-Hamdaniya, a l’est de Mossul, com a part d’un pla per substituir els militars que van irrompre en les poblacions del front oriental, en una jornada en què almenys setanta-dos jihadistes van perdre la vida en diversos combats.

tracking