SEGRE

PANORAMA

La protesta Rodea el Congreso obre un dilema a Units Podem

Errejón alerta del risc que tapi que el PSOE regala l’Executiu al PP || Monedero acusa als ‘errejonistes’ de voler “entregar” el Govern al PSOE a Madrid

Policies a l’entrada de la Cambra davant una concentració anterior de Rodea el Congreso.

Policies a l’entrada de la Cambra davant una concentració anterior de Rodea el Congreso.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La protesta convocada per la coordinadora 25-S per envoltar avui el Congrés dels Diputats coincidint amb la votació de la investidura de Mariano Rajoy divideix el grup parlamentari d’Units Podem (UP), immers en el debat sobre si ha de prevaler el protagonisme al carrer o a les institucions. El paper de Podem davant de les mobilitzacions va ser un dels assumptes d’aquesta setmana en la reunió del seu grup en la qual, a més del líder de la formació morada, Pablo Iglesias, i el portaveu, Íñigo Errejón, van intervenir els representants de les diferents confluències i d’IU per explicar les seues posicions en aquesta nova legislatura. La fèrria defensa que Iglesias va fer aquest dijous de les protestes durant el seu discurs en el debat d’investidura, en el qual va arribar a dir que al Congrés “hi ha més delinqüents potencials que fora”, fa pensar que aposta per fer bandera de les mobilitzacions.

En aquest sentit, Errejón va advertir ahir del risc que “alguns”, començant pel Govern central, intentin que la notícia sigui Rodea el Congreso i no la investidura, i va deixar molt clar que la seua formació no vol veure’s vinculada a aquesta “maniobra de distracció”. Encara que va reiterar que si els diputats d’UP tenen l’ocasió s’atansaran a saludar els manifestants, Errejón va deixar anar que “no s’ha d’entrar en un debat de gestos”, sinó centrar-se en el contingut. El portaveu de Podem va negar, a més, que els convocants de la marxa treballin per a la formació morada, com els va acusar la delegació del Govern a Madrid. Errejón també es va desvincular de l’adhesió d’Anticapitalistes a la marxa. “Els ho hauria de preguntar a ells, Podem es responsabilitza de les seues decisions”, va etzibar.

D’altra banda, l’exdirigent de Podem Juan Carlos Monedero va entrar en la batalla de les primàries de Podem a la Comunitat de Madrid posicionant-se a favor de la llista que avala Pablo Iglesias. Monedero va acusar, a més, la portaveu municipal, Rita Maestre, que lidera una de les candidatures, de voler “entregar el Govern” al PSOE el mes de març passat.

tracking