SEGRE

POLíTICA

Milers de persones a la manifestació d'"Envolta el Congrés"

Contra la que qualifiquen de "investidura il·legítima" de Mariano Rajoy

Milers de persones a la manifestació de

Milers de persones a la manifestació de "Envolta el Congrés"

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La manifestació d’"Envolta el Congrés" de la Coordinadora 25-S, convocada per la Coordinadora 25-S, ha arrencat amb milers de persones des de la plaça de Neptú per protestar contra la que qualifiquen d’"investidura il·legítima" de Mariano Rajoy com a president del govern.

Poc després de les sis de la tarda la capçalera de la marxa amb el lema "Davant del cop de la màfia democràcia" i crits de "Què no, que no que ens representen, Vergonya em faria ser Susana Díaz" o "PSOE-PP, la mateixa merda és", els assistents iniciaven el seu recorregut portant pancartes amb eslògans com "No a la màfia colpista" i "El PP enganya i emmordassa" des del Paseo del Prado en direcció a la madrilenya Puerta del Sol.

Una dotzena de furgons policials custodien l’accés a la Plaça de les Corts tancada al trànsit amb una tanca i un fort cordó de seguretat d’agents de la policia, un operatiu que assoleix els 1.000 efectius, segons les fonts consultades per Efe.

Un dels assistents, Luis Docampo, portaveu de la Coordinadora 25 S, ha argumentat "la necessitat de la marxa per la precarització de les condicions socials, la retallada de llibertats i la falta d’expectatives d’aquest règim monàrquic del 78, que no ofereix res i està acabat."

A escassos metres del Congrés dels Diputats, Docampo ha arremès contra la "constitució d’un govern il·legítim fet amb arts antidemocràtiques i manipuladores" i, al seu lloc, s’ha posicionat a favor d’"un projecte alternatiu que no pot tenir cap altra base que la republicana".

El diputat per Jaén Diego Cañamero ha parlat també per als mitjans contra la legitimació de Mariano Rajoy per ser president: "El vot no dóna dret ni a oprimir ni a abusar. Ningú no vota perquè hi hagi 5 milions d’aturats o desnonaments, sinó perquè hi hagi futur", ha dit, abans d’animar a "prendre pacíficament els carrers i places, que són el parlament del poble."

tracking