SEGRE

POLITICA

Document: Pedro Sánchez deixa el seu escó com a diputat

Dóna per conclòs el mandat de la Gestora socialista i exigeix ja el congrés a què anuncia que es presentarà

Un moment de la compareixença de Sánchez davant de la premsa.

Un moment de la compareixença de Sánchez davant de la premsa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exsecretari general del PSOE Pedro Sánchez ha entregat aquest dissabte el seu escó de diputat en el Congrés per no desobeir el mandat del Comitè Federal, que va decidir l’abstenció per deixar governar Mariano Rajoy, i continuar sent fidel a les seues idees.

Així ho ha explicat en una compareixença, en la qual ha anunciat que es presentarà al pròxim congrés extraordinari del seu partit per tornar als militants "un PSOE autònom i allunyat del PP". Sánchez ha comparegut davant dels periodistes a la Cambra Baixa, sis hores abans que comenci el Ple d’investidura del líder del PP, en el qual el PSOE s’abstindrà per deixar-lo governar, i res més després de renunciar a la seua acta de diputat per tornar a començar en la política "com un militant més".

Així, i després de reconèixer la dificultat d’aquesta decisió, Sánchez ha assegurat entre llàgrimes que per a algú que "estima la política com a força transformadora", ha estat un "honor" per al formar part del Grupo Parlamentario Socialista.

Després, ha recuperat el to i ha avisat que la Gestora que dirigeix Javier Fernández finalitzarà dilluns vinent i li ha exigit que posi "data, hora i lloc" al congrés extraordinari per elegir el nou líder del partit. "Els socialistes volem votar. Repeteixo, els socialistes volem votar", ha proclamat Sánchez.

tracking