SEGRE

POLÍTICA PACTES

CiU tempteja el PSC per allunyar Colau de l’alcaldia

“Tindrien més capacitat de tirar projectes endavant”, diu el portaveu nacionalista || També hi ha acostament amb ERC

Ada Colau durant el ple del 28 d’octubre.

Ada Colau durant el ple del 28 d’octubre.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Estic segur que el PSC té amb nosaltres més capacitat de tirar coses endavant que amb Ada Colau.” Amb aquestes paraules, el portaveu de CiU a l’ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, va obrir ahir les portes a un possible acord entre les dos formacions per desbancar del govern municipal de la capital catalana En Comú Podem. CiU vol que el PSC s’afegeixi al seu projecte d’alternativa a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. “Per què no podem intentar afegir el PSC? Estic segur que tenim més capacitat de tirar coses endavant amb el PSC que les que pugui tenir el PSC amb Colau”, va manifestar Forn en declaracions a Catalunya Ràdio. El portaveu de CiU va explicar que encara no ha parlat amb el PSC, però que a partir de la setmana que ve ho faran. Després de 15 mesos del govern de Colau, Forn va defensar que el seu grup té “l’obligació” d’intentar articular una alternativa al “desgovern”, encara que va admetre que és “complicat”.

Forn ja va anunciar divendres, en el marc del plenari municipal, la voluntat d’iniciar converses per articular una alternativa a Colau. La seua proposta no va caure en un sac foradat i ERC ja ha respost i s’ha mostrat disposada a parlar amb CiU. De fet, tant una com l’altra formació ja governen conjuntament a la Generalitat com Junts pel Sí. Ahir, Forn va apuntar cap al PSC, després que la majoria del plenari hagi reprovat l’alcaldessa de Barcelona.

ERC està “disposada a parlar” i el PP vaticina el fracàs d’un acord entre CiU i el PSC

Els socialistes encara no s’han pronunciat sobre aquest tema, però són socis de govern de Barcelona En Comú. En aquest sentit, el portaveu del grup de CiU va reconèixer que la formació d’un govern alternatiu al de Colau, que es troba en minoria format pels 11 regidors de Barcelona En Comú i els 4 del PSC –5 edils sobre 41–, “no és una cosa d’avui per demà”.

El líder del PP a l’ajuntament barceloní, Alberto Fernández, va celebrar ahir que CiU hagi plantejat una alternativa al govern de Colau, “però si passa per un acord entre CiU i ERC està abocada al fracàs”, va lamentar.

tracking